Najbitnije najave sa PlayStation E3 2018 prezentacije

Nedugo nakon Square Enix prezentacije imali smo prilike da gledamo ovogodišnju prezentaciju Sonija na E3 2018.

The Last of Us Part II

Prva igra koju smo imali prilike da vidimo je nastavak za kultnu PS3 igru Last of Us. Konačno smo imali prilike da vidimo gameplay u koji je dodat ležeći stav kako bi aspekt šunjanja dobio novu dimenziju. The Last of Us Part II će naravno biti ekskluziva, ali i dalje nije poznato kada ćemo imati prilike da je igramo.

Ghost of Tsushima

U pitanju je još jedna PlayStation ekskluziva. Prvi put ćemo imati prilike da igramo veliku open-world igru smeštenu u feudalni Japan. Prikazan je mali isečak iz igre u kome je najviše pažnje privukla sama grafika. Još uvek nema pouzdanih informacija koje ukazuju na datum izlaska ovog naslova.

Control

Nakon Quantum Brake-a, studio Remedy je odlučio da počne rad na novoj igri, ovoga puta za PS4, Xbox One i PC. Očekivani datum izlaska Control je u toku sledeće godine, a prvi utisak je da dosta podseća na Quantum Break iako postoje značajne razlike u odnosu na njega.

Resident Evil 2 Remaster

Nakon dosta govora o remake-u druge igre u Resident Evil franšizi dobili smo konačno prilike da vidimo kako će izgledati. Igra će biti dostupna na PS4, Xbox One i PC, a datum izlaska je 25. januar sledeće godine.

Trover Saves The Universe

Nova igra od kreatora popularne TV serije Rick & Morty, Džastina Roilanda. Igra će ovoga puta, za razliku od Rick & Morty VR, biti akcioni platformer i izaći će za PS4 i PSVR, a datum izlaska još uvek nije poznat.

Kingdom Hearts 3

Iako je Kingdom Hearts 3 već bio prikazan na Microsoft i Square Enix prezentaciji ovaj put je prikazan novi trejler, a u pitanju je nova Diznijeva franšiza koja će biti u igri. Sada su to Pirati sa Kariba, tako da ćemo imati prilike da budemo u igri pored legendarnog pirata kapetana Džeka Speroua.

Igra izlazi 29. septembra ove godine za PS4 i Xbox One.

Death Stranding

Najisčekivanija Sonijeva ekskluziva je dobila novi trejler. Hideo Kojima već godinama daje dovoljno razloga da fanovi željno isčekuju ovu igru i ovoga puta je prvi put prikazan gejmplej. Videćemo da li Kojima može da ispuni očekivanja, a datum izlaska još uvek nije poznat.

Nioh 2

Team Ninja pravi nastavak za svoju soulslike igru Nioh. Još uvek nije poznato kada će igra izaći, ali se zna da PS4 sigurno dobija ovaj naslov.

Spider-Man

Naslov koju ćemo uskoro imati prilike da igramo. Nadamo se da će ovo biti prva igra o superheroju koja će posle dužeg vremena prvući veću publiku. Igra je PS4 ekskluziva i izlazi 7. septembra ove godine.

Déraciné

Izgleda da FromSoftware želi malo da promeni žanr igara koji pravi. Ovoga puta u pitanju je PSVR ekskluziva kojoj još uvek nije poznat datum izlaska.

Destiny 2: Forsaken

Prikazan je i novi trailer za Destiny 2: Forsaken u kojem, izgleda, više neće biti Cayde-6 pošto je “ubijen”. Kako će se to na kraju odigrati imaćemo prilike da vidimo kada ova ekspanzija izađe. Destiny 2: Forsaken izlazi 4. septembra za PC, PS4 i Xbox One.

To bi bilo sve što je Sony prikazao ove godine i imali smo prilike da vidimo mali broj novih igara u poređenju sa ostalim prezentacijama. Sony trenutno dominira na tržištu konzola i izgleda da će to ostati tako do kraja ove generacije.

Povezane igre:

The Last of Us Part II

U ratu trenutne generacije konzola, između Sonya i Microsofta, PlayStation 4 se pokazao kao nesumnjivi pobednik. Osnovni i najvažniji razlog […]

8.7
Filip Kojić 02. Jul. 2020