Najbitnije najave sa Square Enix E3 2018 prezentacije

Na početku trećeg dana E3 sajma imali smo prilike da gledamo Square Enix prezentaciju na kojoj smo mogli da vidimo nekoliko novih naslova kao i nešto više informacija vezanih za igre koje su već najavljene.

Shadow of the Tomb Raider

Igra koja je već bila prikazana na Microsoft-ovoj prezentaciji, ali ovoga puta sa malo više detalja. Kao i kod prethodne u serijalu, fokus je stavljen više na šunjanje, nego na čistu akciju, pa tako da ovoga puta dobijamo nove berserk strele (koje kada pogode neprijatelja menjaju njegovu narav i on počinje da vam pomaže), kao i kamuflaže pomoću kojih ćemo moći da se stopimo sa okolinom. Takođe je najavljeno da će u igri biti najveći broj grobnica koje treba da istražite.

Datum izlaska je 14. septembar ove godine i biće dostupna za PS4, Xbox One i PC.

Final Fantasy XIV Online x Monster Hunter: World

Najavljena je i kolaboracija Final Fantasy XIV Online i Monster Hunter: World, ali nisu objavljeni nikakvi detalji osim prikazanog trejlera.

The Awesome Adventures of Captain Spirit

Još jedna od igara koja je prikazana na Microsoft-ovoj prezentaciji. Kao što je već poznato, igra izlazi za Xbox One 26. juna i biće besplatna.

Dragon Quest XI: Echoes of an Elusive Age

Dobili smo trejler i za dugo očekivani Dragon Quest nastavak. Igra je izašla prošle godine u Japanu, a sada će biti dostupna i ostatku sveta na PC i PS4, dok će na Nintendo Switch-u igra malo kasniti pa će izaći koji mesec kasnije. Datum izlaska je zakazan za 4. septembar ove godine.

Babylon’s Fall

Nova igra od poznatog studija Platinum Games. Na trejleru je prikazan samo konceptualni izgled igre i poznato je da će izaći za PC i PS4. Što se tiče datuma izlaska, očekuje se da će biti dostupna tokom sedeće godine.

Just Cause 4

Izgleda da je Microsoft ukrao većinu iznenađenja od Sqare Enix-a zato što je ovo još jedna igra koju smo prvi put videli na Microsoft-ovoj prezentaciji. Dobili smo informacije da će u igri vremenske prilike imati veliki uticaj na razne mehanike igre, pa tako osim tornada možemo videti snežne i peščane oluje kao i grmljavinu. Takođe su izjavili da su poradili na veštačkoj inteligenciji protivnika tako da treba očekivati da ćemo teže izlaziti na kraj s njima. Just Cause 4 izlazi za PC, PS4 i Xbox One, a datum izlaska je 4. decembar ove godine.

The Quiet Man

U ovoj igri protagonista ima problema sa sluhom, tj. u potpunosti je gluv. Rečeno je da će igra biti fokusirana da ponudi filmsko iskustvo i da će moći da se pređe u jednom sedenju. Ovaj naslov će biti dostupan na PS4 i PC, a više informacija o igri ćemo dobiti u avgustu.

Kingdom Hearts 3

Imali smo prilike da ponovo vidimo trejler od pre par dana samo ovaj put na japanskom. Igra izlazi za PS4 i Xbox One 29. januara.

Ovo je sve što je Square Enix imao da ponudi za ovogodišnji E3. O većini igara je već bilo reči u toku prethodna dva dana tako da smo sada imali prilike da malo više saznamo o njihovim projektima. Nažalost, nismo dobili nove podatke vezane za Final fantasy VII Remake.