DICE prepušta Battlefield V Battle Royale mod drugom razvojnom timu

Na ovogodišnjem E3 sajmu, Electronic Arts je službeno najavio battle royale mod za novi Battlefield i time je pokazao da i oni “konja za trku” imaju. Takođe su najavili da taj režim neće biti dostupan od datuma izlaska Battlefield V i da će biti naknadno ubačen putem nekog budućeg ažuriranja. Prošle nedelje smo imali prilike da vidimo par sekundi gejmpleja iz ovog moda u sklopu novog trejlera.

DICE je izjavio da oni neće raditi na battle royale modu i da će za to biti zadužen neki drugi studio. Ovo je krajnje neočekivan potez EA i DICE, ali postoji nekoliko logičnih opcija za studio koji je blizak EA, a koji bi mogao da uzme ovaj posao u svoje ruke:

  • Motive je novi studio i nema mnogo iskustva jer je radio samo na Battlefrontu 2, a pošto je i DICE radio na toj igri, dovodi se u pitanje da li će kreiranje ovog moda biti ustupljeno manje iskusnom razvojnom timu.
  • Respawn Entertainment je na ovoj listi zbog Titanfall 1 i 2, ali je ovaj studio verovatno zauzet zbog rada na Star Wars: Jedi Fallen Order koji izlazi sledeće godine.
  • Criterion Games ima dosta više iskustva za razliku od prethodno pomenuta dva studija, ali jedine pucačine koje su radili su Battlefield Hardline (koji nije oduševio ljubitelje Battlefield serijala) i Battlefront 1 i 2.
  • BioWare je najzvučnije ime na ovoj listi, ali ako uzmemo u obzir da ovaj razvojni tim trenutno ima pune ruke posla zbog Anthem, male su šanse da će se prihvatiti još jednog ambicioznog projekta.

Za sada nema zvaničnih informacija povodom ovih navoda, a najizglednija opcija je Criterion Games iz prostog razloga što su već imali “iskustva” da rade na jednom delu iz Battlefield franšize.

Povezane igre:

Star Wars Jedi: Fallen Order

U poslednjih par godina jedini uspešan studio pod okriljem EA-a je Respawn Entertainment, mnogima poznat po Apex: Legends i Titanfall […]

8.4
Filip Kojić 21. Nov. 2019
Anthem

Pre dve godine videli smo žestoke, ali opravdane kritke na račun Mass Effect: Andromede koja ne samo da nije ispunila […]

7
Filip Kojić 28. Feb. 2019