Najbitnije najave sa prvog dana EA PLAY konferencije

EA PLAY, kao zasebni deo E3 festivala, je počeo 9. juna u 20 časova po našem vremenu i posle kraćih intervjua i izlaganja na red je došao Battlefield V koji je započeo glavni program.

Na početku izlaganja za Battlefield V su nam rekli dosta stvari koje smo već znali. Neke od njih su da će biti kozmetičkih mikrotransakcija, da neće biti loot boksova kao ni season passova. Takođe su spomenuli da nam donose mod koji je do sad bio nepoznanica za Battlefield franšizu, ali je ipak jedan od najpopularnijih trenutno u industriji video igara – naravno, u pitanju je Battle Royale mod. Pored toga, pokazali su nam nekoliko scena iz kampanje i nešto novog gejmpleja lepo upakovanog u novi trejler.

Za kraj su istakli da igra izlazi 19.10.2018. za PC, PS4 i Xbox One.

Nakon Battlefield V je usledio trejler za FIFA 19 koji nam je pokazao neke vrlo impresivne poteze i zaista zadivljujuću grafiku. Takođe su poboljšane animacije tako da igra izgleda znatno prirodnije i bliže stvarnosti. Osim toga, FIFA 19 je obezbedila licencu za Ligu Šampiona od UEFA-e pa će igra imati poseban mod u kojem ćete se boriti sve do finala za veličanstveni pehar.

FIFA 19 izlazi 28.09.2018. za PC, PS4 i Xbox One.

Posle FIFA 19 je nastupila najava za Origin Access Premier uz koji će igrači moći uz pretplatu da zaigraju Battlefield V, FIFA 19, Madden NFL 19 i Anthem nedelju dana pre izlaska. Takođe pretplatnici mogu da igraju i igre od drugih izdavača, a neke od njih su INSIDE, The Witness, Batman: Arkham Asylum i tako dalje. Ovo zadovoljstvo će pretplatnike koštati 15 evra mesečno ili 100 evra godišnje u slučaju da želite da uštedite novac. Kao što kaže Top Shop reklama “ali to nije sve”, pretplatnici dobijaju i 10% popusta na određene igre i dodatke.

Origin Access Premier će biti dostupan od ovog leta.

Vrlo brzo je stigla najava za novu Star Wars igru koja će se zvati Jedi Fallen Order, a na kojoj će raditi Respawn Entertainment (razvojni tim koji stoji iza Titanfall 1 i 2). EA je odlučio da bude prilično tajanstven što se tiče ovog naslova tako da su informacije veoma oskudne, ali ono što znamo je da izlazi u 2019. i da je smeštena u doba između III i IV epizode. Taj vremenski period od 30 godina je ostao neispunjen u video igrama i poslednja igra smeštena u to doba je bila Star Wars Unleashed II iz 2010. godine.

Pošto je Star Wars dospeo na dnevni red sa prethodnom najavom, najavljeno je i veliko ažuriranje za Battlefront II inspirisano ratovima klonova koje nam donosi najveću mapu do sada, a to je planeta Geonosis uz koju dolaze i likovi koji su jako dugo očekivani:

  • General Grievous – kiborg i komandant najmoćnije robotske armije u galaksiji
  • Obi Wan Kenobi – jedan od najmoćnijih džedaja
  • Grof Duku – Sith gospodar i vođa Separatističke Alijanse
  • Anakin Skywalker – izabrani džedaj koji je trebao da vrati balans u “sili”

Tovarisch Kenobi

Potom je prikazan Unravel 2, nastavak platformera iz 2016, koji je pušten u prodaju nakon ove najave. Glavna novina je uvođenje novog lika i Co-Op režima koji nam samim tim donosi nove i drugačije mehanike, ali i dalje možete igrati sami kontrolišući likove naizmenično. Ovaj naslov možete zaigrati preko Origin pretplate ili je kupiti po ceni od 20 €, a dostupna je za PC, PS4 i Xbox One.

FIFA 19 nije jedini sportski naslov koji je EA najavio za ovu godinu pošto je Madden 19 napravio iznenađenje koje je malo ljudi očekivalo. Posle jedne decenije od kad Madden isključivo izlazi za konzole, franšiza se napokon vraća na PC. Datum izlaska je 10. avgust i tada ćemo saznati koliko dobro će EA uspeti da portuje igru na PC.

Electronic Arts nije izbegao priliku da se pohvali uspešnošću igre Way Out, kao i da spomene da se igra u samo prve dve nedelje prodala u više od 2 miliona primeraka. EA će nastaviti da radi sa nezavisnim developerima kako bi ostvario njihove snove i time se nadovezao na sledeću igru.

Pričalo se o konceptu igre Sea of ​​Solitude. Ovaj naslov po mnogo čemu podseća na Little Nightmares zbog teme koja odiše samoćom i situacijama koje mogu da vas zaista ostave nedorečenog. Glavna junakinja je devojka Kay i njen zadatak je da prebrodi razne prepreke i izbori se sa čudovištima kako bi ponovo postala čovek.

Igru je radio indie studio Jo-Mei Games uz pomoć EA i za sada se zna da će izaći početkom sledeće godine.

Command & Conquer, jedna od dobro upamćenih franšiza u istoriji gejminga, dobija svoju mobilnu verziju u vidu Command & Conquer: Rivals. Igra je dosta jednostavana pošto je ipak verzije za prenosive uređaje u pitanju, ali ipak zahteva taktiziranje. Cilj je osvajanje što više teritorija da bi preuzeli prevlast nad raketom kojom trebate da uništite neprijateljsku bazu. Fanovi RTS žanra bi više voleli da vide povratak klasičnog C&C na PC, ali pitanje je da li će se to desiti u budućnosti nezavisno od uspeha ove igre.

Nije moguće izostaviti činjenicu da je Anthem dobio najviše pažnje na celoj EA PLAY konferenciji. Dobili smo veći uvid u pozadinski priču igre i prikazana su oružja kojim ćete se boriti protiv neprijatelja. Oružje kojim se borite protiv neprijateljske sile je jedno od četiri specijalna odela koja možete da birate po volji. Gejmplej je toliko raznovrsan da se žanr ovog naslova ne može u potpunosti odrediti, ali je definitivno najkorektnije reći da je u pitanju akciona avantura. Razvojni tim koji radi na ovom naslovu je Bioware, a potvrđeno je da će postojati kampanja i Co-Op mod.

Na kraju je otkriveno da je datum izlaska 22.2.2019. i da će igra biti dostupna za PC, PS4 i Xbox One.

Povezane igre:

Star Wars Jedi: Fallen Order

U poslednjih par godina jedini uspešan studio pod okriljem EA-a je Respawn Entertainment, mnogima poznat po Apex: Legends i Titanfall […]

8.4
Filip Kojić 21. Nov. 2019
Anthem

Pre dve godine videli smo žestoke, ali opravdane kritke na račun Mass Effect: Andromede koja ne samo da nije ispunila […]

7
Filip Kojić 28. Feb. 2019