Total War: Three Kingdoms – Steamov najpopularniji launch ove godine!

Još od premijere ovog naslova prošlog četvrtka, Total War: Three Kingdoms je uspeo da postane najigranija igra na Steamu. Nova strategija studija Creative Assembly je dostigla vrhunac od preko 192 hiljade igrača ovog vikenda, što je za oko 30 hiljada više nego na dan izlaska! Ove brojke su dosta iznad popularnih igara, a poređenja radi Sekiro: Shadows Die Twice je uspeo da prikupi oko 125 hiljada igrača na dan izlaska.

Od dana kada je stupila u prodaju, Three Kingdoms je konstantno dospevala u Steamovih top 5 najigranijih igara i nastavlja da se uzdiže uz njihovu rang listu. U odnosu na prethodne igre iz Total War serijala, razbijen je launch rekord sa velikom razlikom, ako se uzme u obzir da su Total War: Rome II i Total War: Warhammer imali u proseku 115 hiljada igrača.

Iako je nemoguće ustanoviti specifičan razlog drastičnog rasta ove igre, bez zvaničnih informacija od Valvea, može se pretpostaviti da su u ovom slučaju najzaslužniji gejmeri iz Kine, pošto se je igra fokusirana na kinesku istoriju. Steamova prisutnost u Kini se razvija već godinama, a rast ove platforme u tom regionu je pomogao da se podigne popularnost raznim igrama.