Šta sve donosi nova Forsaken ekspanzija za Destiny 2?

Prema rečima razvojnog studija Bungie, Destiny 2 DLC ekspanzija pod nazivom Forsaken izlazi 4. septembra za PC, PS4 i Xbox One. Priča igre je za sada uveliko pod velom tajne, ali prema nekim glasinama igrači će se vratiti u Reef. Međutim, razvojni studio je potvrdio da će priča sadržati elemente vesterna. Tema osvete će biti prisutna i igra počinje bekstvom iz zatvora sa Cayde-6.

Forsaken ekspanzija takođe donosi veliki broj promena po pitanju oružja. Kinetic slot sada može sadržati i pumparice (shotguns). Sprema se i novi mod system paralelno sa ažuriranim Masterwork sistemom koji igraču omogućava da postepeno unapređuje svoja oružja. Igrači će pored ovih novina, u svom arsenalu imati i potpuno novo oružje koje podseća na luk i strelu. Tu su i nove super sposobnosti (Super abilities) od kojih izdvajamo: Fire knives, Giant hammer. Šta je takođe zanimljivo je to da Void Warlock dobija novu sposobnost teleportacije.

Novi multiplayer mod, koji donosi Forsaken ekspanzija se naziva Gambit. To je zapravo takmičarski PvE mod u kojem se igrači bore protiv botova. Novi raid koji donosi ova ekspanzija se naziva Dreaming city i sadrži više boss-eva u poređenju sa prethodnim raid instancama. Odlikuje ga ogromna mapa  poput Dreadnaught-a sa mnogim zagonetkama i tajnama. Dodatne aktivnosti će vremenom biti ubačene.

I na kraju, Forsaken donosi Collections što predstavlja način na koji igrač može da prati predmete koje dobija dok igra. Na primer, u okviru ove funkcije igrač može da pregleda setove i da sazna kako do njih može doći. Isto važi i za oružja. Svoja postignuća (Achievements) igrač može da prati putem funkcije Triumphs.

Cena Forsaken DLC ekspanzije je 40$, pri čemu je možete kupiti u okviru novog Annual pass-a koj iznosi 70$.

Povezane igre:

Destiny 2: Forsaken

Forsaken je najavljivan kao naslov koji će doneti potrebno osveženje i zaustaviti opadajući trend osnovne igre, a u okviru ove […]

7
Filip Kojić 09. Sep. 2018