Sony otkriva koliko je lako vršiti održavanje i popravku PlayStation 5

Do izlaska PlayStation 5 konzole je ostalo malo više od mesec dana, a Sony je odlučio da nam po prvi put u istoriji PlayStation konzola da zvanično uputstvo o tome kako rastaviti ovu konzolu radi ubacivanja dodatnog skladištenog prostora i održavanja.

Iznenađujuće je koliko je ceo proces jednostavan, te da je ovu konzolu moguće rastaviti do poslednjeg šrafa za manje od deset minuta! Naravno, od potencijalnih poboljšanja je moguće dodati samo prostor za skladištenje podataka isključivo u vidu m.2 SSD-a. Trenutno kruže glasine da će biti dostupno samo 664 GB slobodnog prostora, tako da će mogućnost proširenja biti više nego dobrodošla. Bitnija stvar je što se na ovaj način olakšava potencijalna popravka ventilatora ili Blu-ray čitača koji su u prošlosti umeli da prave mnogo problema i korisnicima i serviserima na PS3 i PS4 konzolama. Izvanredno je što će zbog lakoće rastavljana uređaja i čišćenje prašine biti olakšano, tako da je moguće samostalno vršiti održavanje PlayStation 5 konzole.

Podsećanja radi, PlayStation 5 konzola će biti dostupna u prodavnicama od 19. novembra, a više detalja o samoj konzoli možete pročitati u našem specijalu.