Sony je objavio datum izlaska i cenu PlayStation 5

Posle dužeg vremena, Sony je konačno objavio koliko će PlayStation 5 konzola koštati i kada će biti dostupna. U okviru PlayStation 5 showcase, Sony je odredio da konzola stiže u Evropu 19. novembra, dok će se u Americi i Japanu pojaviti 12. novembra. Što se tiče cene konzole, ona će iznositi 400 evra za digitalnu verziju i 500 evra za verziju sa UHD Blu-Ray čitačem. Novi DualSense kontroleri će biti skuplji u odnosu na DualShock 4 džojstike i koštaće 70 evra.

Ostalo je još malo do izlaska konzola naredne generacije, a pre desetak dana smo saznali cenu jeftinije Xbox Series S konzole. Time su okončane razne spekulacije i rasprave koje su se vodile na internetu prethodnih meseci.

Predstavljena je i PlayStation Plus kolekcija za PlayStation 5, koja bi trebala da bude pandan Xbox Game Pass. Ova kolekcija uključuje naslove poput Uncharted 4, God of War (2018), The Last of Us Remastered, kao i neke third party igre poput Mortal Kombat X, Monster Hunter World, Battlefield 1. PlayStation Plus kolekcija će biti dostupna svim pretplatnicima PlayStation Plus servisa po izlasku PlayStation 5 konzole.