Izašao je prvi gameplay video za Red Dead Redemption 2

Red Dead Redemption 2 je najavljen pre skoro 2 godine, a sada napokon možemo videti gameplay i šta nas sve očekuje u nastavku legendarne igre. Ovaj video je prvi deo serijala u kojem će Rockstar pokazivati razne sisteme, svet u kojem je smeštena igra, kao i različite aktivnosti koje su dostupne.

Takođe je otkriveno da je ime lika kojim upravljamo Artur Morgan i da se radnja odvija u SAD u vreme kada se era divljeg zapada polako privodila kraju (približno oko 1900. godine):

Za sad koliko je moguće videti, Rockstar se baš potrudio da oživi svet u kojem smo smešteni. Moguće je pričati sa prolaznicima, sklapati prijateljstva, pa čak i pregovarati sa kompjuterski kontrolisanim likovima u nepovoljnim situacijama.

Još jedna od aktivnosti koja je ubačena je lovljenje životinja i prodavanje njihovog krzna i mesa za novac, a najveći utisak što se tiče interakcija sa životinjskim svetom je ostavio sistem poverenja sa našim konjem. Postoje različiti tipovi konja od kojih su neki brži, a neki mogu da nose više stvari. Posebno je interesantno da u početku konj odbija poslušnost, ali kako vremenom gradi poverenje sa vlasnikom, moguće je kontrolisati konja daleko bolje nego ranije.

Vredi istaći i nov sistem borbe prsa u prsa, kao i realističnije ponašanje pištolja i pušaka. Ipak, većina borbenih sistema će biti pokrivena u sledećem delu, pošto je u ovom delu veći akcenat stavljen na aktivnosti i grafičkom prikazu okoline koji je fenomenalan.

Red Dead Redemption 2 izlazi 28. oktobra za PS4 i Xbox One, a za sada ne postoje zvanične informacije o PC verziji igre.

Povezane igre:

Red Dead Redemption 2

Rockstar je verovatno najbolji primer kompanije koja kvalitet stavlja na prvo mesto, a osam godina nakon izlaska, Red Dead Redemption […]

9.2
Milan Popović 03. Dec. 2018