Naši utisci sa beta testiranja Call of Duty: Black Ops Cold War multiplayera

Može se reći da Call of Duty ima posebno mesto na našem portalu jer se svake godine trudimo da pokrijemo utiske sa beta testiranja. Ove godine na meniju je igra sa glomaznim naslovom Call of Duty: Black Ops Cold War, a od modova bio je dostupan isključivo multiplayer. Beta je počela u četvrtak 8. oktobra i to ekskluzivno za PlayStation 4 konzolu, dok će na ostalim platformama testiranje početi naredne nedelje.

Prilikom prvog pokretanja, interesantan mi je bio glavni meni, veoma pregledan i praktičan. Na njemu su bili prikazani različiti režimi igranja, poput singlplayer kampanje, multiplayera, a pošto na igri radi Treyarch, bio je i nezaobilazni zombie mod. Posebno me je oduševilo prisustvo popularnog Warzone battle-royale, no nisam uspeo da saznam da li će on biti prilagođen novoj Call of Duty igri i na koji način.

Multiplayer sekcija je bila podeljena na dve celine: prva je posedovala klasične modove, kao što su team deatchmatch, domination i kill confirmed, dok je druga bila ograničena na takozvane featured mečeve, prepoznatljive po većim bojnim poljima. Razlog zbog čega se poslednjih godina forsiraju takvi režimi igranja je očigledan – veće mape sa većim brojem igrača bi trebalo da privuku i okupe Battlefield fanove. U odnosu na prošlogodišnje izdanje, načinjen je očigledan korak u napred, zahvaljujući većoj raznovrsnosti mečeva. Igrači više nisu primorani da se isključivo bave zauzimanjem zona, već će imati prilike da se oprobaju i u nekim drugim vidovima nadmetanja.

Mod po imenu VIP Escort je jedini novitet koji bih posebno istakao, a jako me podseća na mapu po imenu Tundra iz starijih Counter Strike verzija. Njegova postavka je poprilično jednostavna – jedan tim treba da odvede VIP-a (“veoma važnu osobu”) do helikoptera za beg, dok drugi mora da ga spreči u tome. Server nasumično bira igrača koji će biti VIP i dodeljuje mu pištolj sa ograničenim brojem metkova, a pobednički tim je onaj koji kokne/sačuva “veoma važnu osobu”. Zaista me čudi da ovakav tip mečeva nije češće korišćen u multiplayer pucačinama. Iako je sama ideja kvalitetna, ne deluje mi kao da je Treyarch uložio preterani napor da mod prilagodi većim mapama i da ga učini napetijim i uzbudljivijim.

Ako izuzmemo Miami, ostale mape su solidne

Beta je prva dva dana bila zatvorenog tipa, a pristup su dobili kupci igre, kao i jedan deo novinara, strimera i jutjubera. Prijatno me je iznenadilo što je matchmaking lepo funkcionisao, a kroz par sati igranja nisam se susreo ni sa kakvim bagovima. Grafički igra dosta podseća na prošlogodišnji Modern Warfare, dok se način igranja praktično nije uopšte promenio. Primetio sam da nedostaje opcija da se mountuje oružje na zidove, što mi se bilo svidelo u prošlogodišnjem izdanju. No da budem iskren, poprilično sam ravnodušan kad je reč o multiplayeru – formula je već dobrano ižvakana, ali i dalje nekako uspeva da bude zabavna.

Autor teksta: Filip Kojić

Povezane igre:

Call of Duty: Black Ops Cold War

Prošlog meseca imali smo prilike da testiramo multiplayer betu za Call of Duty: Black Ops Cold War. Stvari se nisu […]

8.4
Filip Kojić 15. Nov. 2020