Najvažnije sa EA Play 2020

Prenos ovogodišnje EA Play konferencije je otpočeo u jedan sat posle ponoći, po našem vremenu, i trajao je malo duže od sat vremena. EA Play 2020 je počeo sa jako generičnim i nezanimljivim obraćanjem predsednika kompanije koje se na sreću brzo završilo tako da je predstavljanje igara moglo da počne.

Prvo predstavljanje je pripalo trenutno najigranijoj igri studija Electronic Arts, a to je Apex Legends koji je najavio novu, petu sezonu pod nazivom “Lost Treasures“. Ona će biti dostupna od 23. juna, a u pitanju je “najbolja sezona do sad”.

U okviru ovog ažuriranja, igračima će od 23. juna biti dostupni novi skinovi, gedžeti, kao i novi heroj. Zanimljivo je da Apex Legends dolazi na Nitendo Switch, ali i na Steam platformu. Pored toga, biće dodata i cross-play opcija što će omogućiti da svi igrači mogu da igraju zajedno bez obzira na platformu.

Umesto očekivane najave nove ekspanzije za Sims 4, dobili smo krajnje politički propagandni trejler u kojem skoro ništa korisno nije rečeno vezano za ovu igru. Jedina bitna stvar iz celog trejlera je podatak da će se i Sims 4 uskoro pojaviti na Steamu.

Nakon toga je pušten trejler za Command & Conquer Remastered Collection koji nam donosi 4K rezoluciju, lepše teksture i potpuno novi multiplayer sistem. Takođe je remasterovana i muzika iz serijala na kojoj je radio Frank Klepacki, poznat po Star Wars: Empire at War saundtreku.

Na red je došla i promocija indie igara čiji je izdavač Electronic Arts. Jedna od takvih igara je Way Out iz 2018. godine, a sada je pažnju dobila i Lost in Random na kojoj je radio studio Zoink Games.

Predstavljen je novi studio Final Strike Games koji je prikazao trejler za svoju prvu igru Rocket Arena koja izlazi 14. jula. Naglašavaju da je igra namenjenja za igru sa prijateljima i zato će od početka biti dostupna cross-play opcija.

Odmah nakon Rocket Arene nastupio je Star Wars: Squadrons  i mali osvrt na proces stvaranja ove igre i tima developera iz Motive studija koji su zaslužni za to. Pre prikazivanja gameplay podsetili su nas da je datum izlaska igre 2. oktobar.

Iz gameplay vidimo da će igračima biti na raspolaganju osam vrsta letelica podeljenih u četiri klase odnosno: fighter, interceptors, support i bombers. Svaka klasa ima specifičnu ulogu i zbog toga je neophodno raditi kao tim u borbi protiv neprijatelja. Letelice i piloti moći će da koriste neke od gomile kozmetičkih detalja, a postoji i 50 vrsta nadogradnji koje će znatno uticati na peroformanse vaše letelice.

Dva glavna multiplayer moda su Dogfight i Fleet Battles koje je moguće igrati sa svojim prijateljima putem cross-play opcije. Što se tiče kampanje, priča se odvija odmah nakon završetka šestog dela (Return of the Jedi), a igrači će moći da napreduju kroz priču iz perpsektive Imperije kao i Pobunjenika. Igru je takođe moguće igrati i u offline modu protiv veštačke inteligencije.

Nakon Star Wars nastupila je kratka prezentacija projekata koji su u procesu kreiranja, a moći ćemo da ih igramo po prvi put na novoj generaciji konzola. Za sada nema informacija o naslovima tih igara niti o datumima izlaska, ali znamo da Motive i Bioware rade na tim novim projektima. Takođe je prikazan i kratak trejler kojim su najavljene ovogodišnje sportske igre koje pravi EA.

Novi Need for Speed?

EA Play 2020 je prikazao neke interesantne igre i projekte kojima se Electronic Arts trenutno bavi, ali je definitivno najveće iznenađenje pojavljivanje EA naslova na Steamu. Origin prodavnica je dovela do toga da je EA počeo ekskluzivno da izbacuje svoje igre na Originu, a sada su očigledno uvideli da mogu mnogo više da profitiraju ako izbacuju igre i na Steamu.