Najbitnije najave sa Bethesda E3 2018 prezentacije

Na kraju drugog dana E3 konferencije Bethesda je pokazala dosta novih stvari – Fallout 76, nastavke za Doom i Wolfenstein, kao i novu sci-fi igru Starfield o kojoj se dosta pričalo u periodu pred E3. Takođe je najavljen i dugo očekivani The Elder Scrolls VI.

Rage 2

Nakon veoma čudnog početka konferencije, gde je Andrew W.K. napravio preformans u stilu rok benda, imali smo prilike da vidimo novosti vezane za Rage 2. Walker će biti novi protagonista igre, a njegov izgled veoma podseća na likove iz pucačina rađenih tokom devedesetih. Njegova misija je da nađe retku relikviju koja će mu pomoći u borbi protiv neprijatelja – The Authority.

Rage 2 će se pojaviti u proleće 2019. godine za PC, PS4 i Xbox One.

DOOM Eternal

Ako ste mislili da je prvi deo bio brutalan, onda će drugi biti najmanje dva puta više. Naime, na konferenciji je najavljeno da će igra imati više demona od prvog dela. Što se tiče priče, ovoga puta pakao je pušten na zemlju, a mi smo jedini koji možemo da uradimo nešto povodom toga. Više informacija se očekuje na QuakeCon-u u avgustu.

Prey Mooncrash

Prošlo je godinu dana od kada se pojavio Prey, pa tim povodom razvojni tim Arkane Studios i izdavač Bethesda žele da nagrade ljubitelje igre novim besplatnim dodacima koji uključuju novi story mod, new game+ i mod za preživljavanje.

Pored ovih dodataka, dostupan je od danas i novi DLC Mooncrash, a on nudi potpuno novu priču po ceni od 20 evra, a zajedno sa osnovnom igrom košta 40 evra.

Wolfenstein: Youngblood

Sledeće godine izlazi novi Wolfenstein: YoungBlood. Glavni likovi u igri su ćerke bliznakinje BJ-a i Anje,  a igra će moći da se igra u solo ili kooperativnom režimu.

Fallout 76

Posle trailera koji je prikazan na Microsoftovoj konferenciji, dobili smo i jedan mali gameplay trailer. Potvrđeno je da će igra biti fokusirana na multiplayer, ali da će moći da se odigra i u singleplayer varijanti.

Navedeno je i da igra neće biti surovo preživljavanje, odnosno da smrt neće značiti gubitak napretka koji ste do tada ostvarili.

U trejleru je prikazano kako će funkcionistai multiplayer, kao i kakav će biti novi sistem gradnje koji će omogućiti igračima da se udruže i da naprave zajedno utvrđenja. Jedan server će moći da primi oko deset igrača.

Fallout 76 izlazi 14. novembra ove godine za PC, PS4 i Xbox One.

The Elder Scrolls: Blades

The Elder Scrolls: Blades je prva igra u ovoj velikoj franšizi koja će se pojaviti i za mobilne telefone. Razvojni tim je delimično osmislio koncept mape, a ostatak je prepustio kompjuteru da sam osmisli. Igra će moći da se igra u dve varijante – portrait i landscape mode.

Ovaj naslov ćemo moći da igramo besplatno već od jeseni ove godine na PC, PS4, Xbox One, Switch, kao i za Android i iOS uređaje.

Starfield

Igra o kojoj se dosta pričalo pre E3 je dobila svoj prvi teaser, a jedino što za sada pouzdano znamo jeste da pripada naučno-fantastičnom žanru. Spomenuto je da će se igra razvijati za sledeću generaciju, što se najverovatnije odnosi na narednu generaciju konzola.

The Elder Scrolls VI

Bethesda je za kraj ostavila najveće iznenadjenje! Posle skoro sedam godina od izlaska Skyrima, najavljen je novi nastavak. Nažalost, u samom traileru nije bilo dostupno dosta informacija, ali makar je dugo očekivani nastavak zvanično potvrđen.

The Elder Scrolls: Skyrim Very Special Edition

Bethesda je prihvatila šalu na svoj račun i odlučila da joj se na interesantan način priključi. Šala, odnosno kritika se odnosila na to da je igra dobila isuviše “specijalnih izdanja”, pa je tim povodom izdvač odlučio da izbaci i jednu “veoma specijalnu” ediciju. Ovo izdanje će se prvenstveno igrati na frižideru i Motorolinom pejdžeru.

Još par manjih stvari

Najavljeno je da će The Elder Scrolls Legends, kartaška igra dobiti vizuelnu promenu, kao i da će tokom godine izaći i za PS4, Xbox One i Switch, ali datum još nije potvrđen. The Elder Scrolls Online dobija novi dungeon DLC po imenu Wolf Hunter, dok će Pray i Wolfenstein dobiti podršku za VR.

Povezane igre:

Rage 2

Marketinška kampanja za Rage 2 je napravila ogroman uspeh u promovisanju igre, ali je ujedno stvorila velika i preterana očekivanja […]

7.4
Filip Kojić 21. May. 2019