Izašle su prve slike za novi PS5 kontroler

Posle nekoliko godina provedenih u istraživanju načina da se poboljša DualShock 4, najzad imamo priliku da vidimo kako će izgledati Sonijev novi kontroler za PlayStation 5 koji će se zvati DualSense.

DualSense

Kako navode na zvaničnom PlayStation portalu, glavni fokus tokom pravljenja ovog kontrolera bio je da pruže krajnjem korisniku živopisniji osećaj tokom korišćenja istog. Ubačen je novi sistem vibracije koji bi trebalo da unese još veću napetost i realizam prilikom igranja. Od sada će igrači moći da koriste i mikrofon koji je implementiran unutar samog kontrolera, ali i dalje je preporučljivo da se duži razgovori vode preko headset-ova. Takođe, touch pad je proširen, a „Share“ dugme je zamenjeno sa „Create“ dugmetom koje će u suštini vršiti istu funkciju.

DualSense

Što se tiče spoljašnjeg izgleda, malo šta se promenilo u odnosu na prethodni model. DualSense je nešto veći od DualShock 4, ali je zato glavni fokus bio na smanjenju težine za komfornije višesatno korišćenje. Nema više nepotrebnog svetla na prednjoj strani kontrolera što će omogućiti duže trajanje baterije u odnosu na prethodnika. Iako se odabir crno-bele kombinacije boja nije preterano dopao javnosti, vidi se da su ciljali na futuristički izgled. Naravno, ne treba se mnogo opterećivati ovim podatkom jer će svakako izaći na desetine drugačije obojenih modela u narednom periodu.

Više informacija, poput cene, dobićemo pri izlasku konzole, odnosno u novembru ili decembru ove godine.