Imali smo prilike da isprobamo Diablo IV u zatvorenoj beti

Između 17. i 19. marta imao sam priliku da zaigram closed betu za Diablo IV. Blizzard je poznat po svojoj veštini da napravi odlične cutscene, a njihov rad je umetnički. Za potrebe ove bete, Blizzard je stavio u prvi plan Lilith, glavnog zlikovca, čiji je lik jedno od njihovih najboljih dela. Njeno prisustvo je ostavilo najveći utisak na mene i najbolja je stvar vezana za betu. Prvi deo priče koji je bio dostupan je najbolji Blizzardov storytelling još od Warcraft 3. Da li će takav biti i ostatak radnje, to ostaje da vidimo.

Po izlasku Diablo IV (6. jun je za sada zvaničan datum) na raspolaganju će biti 5 klasa: Barbarian, Rogue, Sorcerer, Necromancer i Druid. U ovoj zatvorenoj beti su bile dostupne prve tri klase, a sledeće nedelje u okviru javne bete će moći da se testiraju i ostale dve klase. Moram da priznam da sam za sada iznenađen dubinom sistema borbe. Ne sumnjam da će se i pre izlaska konačne verzije pojaviti optimalan način igranja, ali za ljude koji žele da istražuju, mislim da će kompleksan sistem ponuditi za to dosta prostora.

I pre samog izlaska, pojavilo se dosta intervjua o tome kako je Diablo IV inspirisan starijim delovima, a to je vidljivo od naziva protivnika, preko njihovog ponašanja, pa do izgleda menija. Dosta endgame mehanika, a najviše one koje su inspirisane MMO igrama, nisu bile dostupne za testiranje, pa još uvek nije poznato kako će sve izgledati u finalnoj verziji. Posle prethodna dva razočaranja (sa naglaskom na Immortal), i dalje sam skeptičan kako će najnoviji deo ispasti na kraju Plašim se samo da pohlepa Blizzarda ne ubije veliki potencijal koji ovaj naslov poseduje.

Autor teksta: Milan Popović

Povezane igre:

Diablo IV

Ljubitelji Diablo franšize su čekali više od 10 godina da Blizzard izbaci četvrti deo. U međuvremenu su imali prilike da […]

8
Filip Kojić 19. Jun. 2023