IGN optužen za plagiranje Dead Cells recenzije

IGN je uvek bio jedan od najpoznatijih portala koji se bavi izveštavanjem o video igrama i njihovim recenziranjem. Iako su povremeno ljudi ismevali njihov sistem ocenjivanja, nikada do sada se nije desilo da je jedan od zaposlenih optužen za plagiranje recenzije.

Youtube kanal Boomstick Gaming je napravio video recenziju igre Dead Cells pre dve nedelje dok je IGN objavio svoju recenziju pre 3 dana. To za sad nije dokaz plagiranja, ali je Boomstick Gaming izbacio video u kojem upoređuje svoju video recenziju sa IGN-ovom. Može se primetiti da su na dosta mesta korišćene slične fraze, a povremeno i potpuno iste rečenice kao i u njegovoj recenziji:

IGN je u kratkom roku preduzeo potrebne mere i povukao je spornu recenziju dok se ne izvrši istraga o tačnosti ovih navoda. Veoma je čest slučaj da više različitih sajtova dolazi do sličnih zaključaka u vezi igara, ali retko kad se sreće ovolika količina sličnosti između dve recenzije.

“Niko nije kriv dok se ne dokaže suprotno” je klasična praksa u svetu sudstva koju treba primeniti i na ovu situaciju. IGN je ipak ozbiljna kompanija, tako da ne treba sumnjati da će kazniti ili otpustiti njihovog novinara Filipa Miucina ako se ispostavi da je plagirao ovu recenziju.

Povezane igre:

Dead Cells

Floskula da je letnji period za video igre sušan teško može da važi za leto 2018. godine jer je upravo […]

8.3
Filip Kojić 11. Aug. 2018