Hearthstone: Rastakhan’s Rumble – Brzi pregled

Blizzard je odlučio da potpuno isprati dešavanja iz WoW: Battle for Azeroth i izbaci novu ekspanziju za Hearthstone pod nazivom Rastakhan’s Rumble. Ova ekspanzija donosi solidan broj novina i odlično se uklapa u najnoviju Tides of Vengeance zakrpu za WoW. Kralj Rastakhan je vođa Zandalari trolova, fakcije koja igra ključnu ulogu za Hordu i logično je da je cela ekspanzija potpuno posvećena ovoj savezničkoj rasi.

Dostupno je 135 novih karata koje se mogu sakupiti otvaranjem paketa karata, a kralj Rastakhan je novi heroj za Shaman klasu. Bitna novina je mehanika overkill koja omogućava da kada određena karta ili oružje nanese više štete nego što neka druga karta može da podnese, aktivira se dodatni efekat. Postoji i novi spirit tip karata koje počinju jedan potez sakrivene nakon što su odigrane, ali imaju još jedan specijalan efekat koji je moguće odmah iskoristiti ili dokle god je ta karta u igri.

Hearthstone: Rastakhan's Rumble 1

Jedna od karata koja ima na sebi overkill mehaniku

Ubačena je i nova solo kampanja koja se zove Rumble Run i u potpunosti nasleđuje i nadograđuje slične režime koji su bili dostupni u Kobolds and Catacombs (Dungeon Run) i Witchwood ekspanzijama (Monster Hunt). Protivinici u Rumble Run režimu su viđeniji Zandalari trolovi, a mi smo u ulozi mladog Zandalari trola koji tek treba da se dokazuje. Svaki od protivnika ima svoj zaštitnički totem koji se zove Loa i on poseduje određene sposobnosti u zavisnosti od klase vašeg protivnika. Cilj je naravno spustiti protivnika na nulu i vezati 8 pobeda zaredom, a ključni faktor uspeha je uništavanje njegovog Loa pošto je potrebno 3 poteza da se Loa regeneriše i ponovo aktivira svoj efekat.

Hearthstone: Rastakhan's Rumble 2

Loa karte koje se biraju na početku svakog rumble run – specifično su vezane za klasu

Nakon svake pobede, igrač dobija pravo da bira tri nove karte iz jedne od 3 različite grupe ili ponekad može da izabere jednu od tri saboračke karte koje predstavljaju vašeg saborca i imaju veliku sinergiju sa vašim špilom i Loa efektom. Težina Rumble Run je veća nego što je to bio slučaj u Dungeon Run gde je bilo relativno lako pobediti 5/8 protivnika. Sada je daleko teže vezivati pobede, a većina pokušaja se završava na 2-3 savladana protivnika. Za one koji uspeju da pobede svih 8 protivnika bez izgubljene partije, nagrada je specijalna poleđina za karte što je možda i ne toliko primamljiva nagrada za sve igrače koji bi radije hteli zlatnike ili pakete karata kao u areni.

Hearthstone: Rastakhan's Rumble 3

Prikaz novog bojnog polja – Gurubashi Arena koja se nalazi u Stranglethorn Vale

Rastakhan’s Rumble je odlično zamišljena i koncipirana ekspanzija koja proširuje originalni Dungeon Run na nov i interesantan način. Nagrade su možda neprivlačne, ali za one koje solo sadržaj ne interesuje – nove overkill i spirit karte predstavljaju pravo osveženje i otvaraju mogućnosti za veliki broj novih kombinacija karata.

Hearthstone: Rastakhan's Rumble 4