HBO pretvara The Last of Us u TV serijal

The Last of Us će dobiti TV adaptaciju, potvrdio je Casey Bloys, glavni urednik HBO. Za režisere su odabrani Neil Druckmann (pisac i režiser koji je osvojio WGA i BAFTA nagrada) i Craig Mazin (poznat po seriji Černobilj). Pored njih, Evan Wells će učestvovati u projektu sa strane razvojnog tima Naughty Dog, a tu će biti i Carolyn Strauss koja je do sad radila na serijama Černobilj i Igra Prestola.

Serija će pratiti dešavanja iz prvog dela The Last of Us gde je infekcija uništila modernu civilizaciju, a Joel pokušava da izbavi maloletnu devojčicu Ellie iz zaražene zone. Naravno, dolazi do komplikacija i njih dvoje će morati da sarađuju kako bi preživeli u ovom post-apokaliptičnom svetu. Pošto drugi deo igre The Last of Us izlazi 29. maja ove godine, veoma je moguće da će u slučaju uspeha serije upravo to biti materijal za narednu sezonu.

Casey Bloys je izjavio: “Ovo je neverovatno uzbudljiva prilika za nas da okupimo veoma talentovane ljude poput Craiga, Neila, Carolyn i da ih spojimo sa razvojnim timom Naughty Dog i PlayStation kako bi oživeli ovaj fenomenalni virtuelni svet”. Chris Parnell, potpredsednik Sony Pictures, je prokomentarisao kako će ovo biti prva u nizu serija koju će Sony Pictures praviti u saradnji sa HBO i PlayStation.

Pored svih lepih reči koje su razmenili međusobno, niko još uvek nije otkrio koji glumci su potencijalni kandidati za ovaj projekat, a ni datum početka snimanja.

Povezane igre:

The Last of Us Part II

U ratu trenutne generacije konzola, između Sonya i Microsofta, PlayStation 4 se pokazao kao nesumnjivi pobednik. Osnovni i najvažniji razlog […]

8.7
Filip Kojić 02. Jul. 2020