Glasine otkrivaju datum izlaska i priču u Star Wars: Jedi Fallen Order

Star Wars: Jedi Fallen Order je najavljen u okviru E3 festivala, ali do sad nismo imali nekih konkretnih informacija o datumu izlaska ili o dešavanjima u igri. Reddit korisnik Xyzsvtabc je bio prisutan na Diznijevoj prezentaciji gde su otkriveni detalji vezani za deveti deo filma, Mandaloran live-action show, kao i detalji o novoj igri iz Star Wars univerzuma na kojoj radi Respawn Entertainment (studio koji je napravio Titanfall).

Prema najnovijim informacijama, datum izlaska Star Wars: Jedi Fallen Order će biti novembar sledeće godine, a radnja će se odvijati u periodu 5 godina nakon događaja iz trećeg dela filma (Revenge of the Sith). Podsećanja radi, Respawn Entertainment je na E3 najavio da će se radnja igre odvijati u periodu između trećeg i četvrtog dela filma i da je datum izlaska krajem 2019 godine, tako da nove i detaljnije informacije koje imamo za sad su veoma pouzdane.

Xyzsvtabc dalje navodi da će glavni lik biti Padwan (džedaj učenik) koji se zove Cal, a jedina poznata informacija vezana za njega je da je nekako preživeo famoznu naredbu 66 (Order 66) kada je većina džedaja i njihovih učenika ubijeno. Još jedan lik koji je otkriven na prezentaciji je ženski džedaj učitelj Ceres koja će pratiti i podučavati mladog Cal-a.

Možda i najzanimljiviji deo ovih glasina je da će pojaviti i nekoliko likova koji nisu deo standardnog Star Wars univerzuma već se pojavljuju u stripovima. U pitanju su Imperijski inkvizitori (Ninth Sister i Nightsisters), ali Xyzsvtabc priznaje da se ne seća ovih detalja u potpunosti pošto su ih bombardovali sa mnogo artworka i informacija vezanih za igru.

Da ove informacije nisu izmišljotina govori podatak da su i novinari sa MakingStarWars portala potvrdili da je održana prezentacija na kojoj su obelodanjene nove pouzdane informacije, ali oni nisu mnogo pisali o igri pošto su njihov glavni fokus Star Wars filmovi. Ipak, kao i uvek, treba sve glasine čitati sa dozom predostrožnosti, ali postoji velika verovatnoća da su ovi navodi istiniti.

 

Povezane igre:

Star Wars Jedi: Fallen Order

U poslednjih par godina jedini uspešan studio pod okriljem EA-a je Respawn Entertainment, mnogima poznat po Apex: Legends i Titanfall […]

8.4
Filip Kojić 21. Nov. 2019