Epic Store nastavlja sa agresivnom taktikom ekskluzivnih igara

Na GDC 2019. je najavljeno da je Epic stupio u partnerstvo sa 2K Games kako bi Outer Worlds i Ancestors: The Humankind Odyssey izašli na Epic Store. Ove igre će takođe izaći na Microsoft Store, ali neće biti dostupne na ostalim online platformama poput Steam-a, bar u narednih godinu dana od njihovog izlaska. Ovaj podatak je šokirao veliki broj ljudi pošto je Outer Worlds, ubrzo nakon najave na E3, postala jedna od najisčekivanijih igara. Od originalnih tvoraca Fallout serijala, Obsidian Entertainment studija, dobijamo FPS/RPG smešten u dalekoj budućnosti.

Control će takođe biti Epic Store ekskluziva – u pitanju je pucačina iz trečeg lica od razvojnog tima Remedy, poznatom po Max Payne igrama i Quantum Break. Takođe, Epic je najavio da će nastaviti partnerstvo sa Ubisoftom u vidu izdavanja njihovih igara nakon uspešne prodaje Division 2. Ipak, još uvek nije poznato koje će Ubisoft igre doživeti premijeru na ovoj prodavnici. Pored toga, Epic je uspeo da osigura još nekoliko visokoprofilnih igara: Afterparty, The Sunken City i Industries of Titan. Kao alternativni metod kupovine igara za Epic Store moguće je koristiti The Humble Store.

Epic je podigao prašinu u gejming svetu svojom agresivnom kampanjom da preotme digitalno tržište. Sve veći broj razvojnih timova je spreman da sarađuje sa Epic Games, a najveći razlog je povoljnija podela profita u kojoj Epic Store uzima samo 12% od svake prodaje u odnosu na Steam koji uzima 30%.

Povezane igre:

Outer Worlds

Outer Worlds je najnoviji projekat renomiranog studija Obsidian Entertainment koji je postao poznat po Fallout: New Vegas i Pillars of […]

8.5
Nemanja Nikolić 20. Dec. 2019
Control

Gejming industrija je od svog postojanja uvek težila ka stvaranju jedinstvenih igara koje će ostaviti jak utisak na igrače. Ipak, […]

7.7
Vladimir Živković 16. Sep. 2019