Da li nove vesti o Cyberpunk 2077 otkrivaju datum izlaska PS5?

Nakon glasina da je development kit za PS5 poslat third party studijima, pojavile su se nove informacije koje ukazuju na to da će nešto zvanično biti otkriveno do kraja ove godine. CD Projekt Red, developer Witcher serijala, je nagovestio da bi Cyberpunk 2077 mogao izaći u isto vreme kao i PS5.

Za vreme ovogodišnjeg Pareto Securities seminara igara, Poitr Nielubowicz I Andam Kiciński (članovi upravnog odbora CD Projekt Red-a) su govorili o Cyberpunk 2077. Oni su rekli da se Cyberpunk razvija za ovu i narednu generaciju konzola. Ova izjava bi mogla da potvrdi da je glasina da developeri već poseduju DevKit tačna. Takođe, ovo bi moglo da znači da će igra izaći za PS4 i PS5 istovremeno.

Sve ove informacije nameću sledeće pitanje: Da li će Cyberpunk 2077 izaći 2020, ili će Sony iznenaditi sve i izbaciti konzolu ranije nego što je to očekivano? CD Projekt Red bi trebao da na E3 ove godine prikaže svoju igru, pa ćemo mnoge odgovore dobiti u junu.

Treba napomenuti da je Sony prošlog meseca unapredio patent iz 2015. godine u kome je navedeno da Sony testira backward compatibility software (prim. aut. Softver koji omogućava igranje igara sa starijih Sonijevih konzola na trenutnoj generaciji). Nakon svih ovih glasina, nije teško pretpostaviti da će Sony imati neko veliko otkriće na E3-u ili na Sony Expo-u.

Povezane igre:

Cyberpunk 2077

Cyberpunk 2077 je snažno podelio gejmersku publiku na dva tabora – na ponižene i uvređene i očarane i omađijane. Mi […]

7
Vladimir Živković, Filip Kojić 21. Dec. 2020