Bungie napušta Destiny serijal?

Destiny 2 je imao jako trnovit put iza sebe – nakon izlaska kontraverze su se ređale, a igrači su imali sve manje poverenja i strpljenja. Sada je izgleda izvesno da Bungie hoće da napusti ovaj brod koji polako tone.

Bungie je dobio investiciju vrednu 100 miliona dolara od Kineske kompanije NetEase i planira da taj novac iskoristi za razvoj novih igara koje će sami da izdaju.  Jason Schreier, poznati novinar koji često izbacuje pouzdane i manje poznate informacije o igrama je rekao da Bungie već neko vreme radi na novom IP-ju.

Na sajtu 4chan je navodno procurela informacija da Bungie planira da prepusti Destiny franšizu Activisionu. Razvoj Destiny 3, koji je prema 4chan objavi počeo u oktobru prošle godine, će nastaviti Vicarious Visions krajem godine. Vicarious Visions je Activisionov studio koji je već radio kao ispomoć Bungie u razvoju Destiny igara. Dalje se navodi da će deo developera iz Bungie ostati da radi na Destiny 3 kako bi primopredaja igre bila što bezbolnija.

Naravno, sve ove informacije nisu direktno potvrđene od strane Activision i Bungie tako da za sada ostaju na nivou glasina. Ipak, gde ima dima ima i vatre tako da kako se E3 sve više približava moguće je da ćemo čuti neke nove informacije ili možda čak zvaničnu potvrdu razvojnih timova.

Povezane igre:

Destiny 2

Od izlaska prvog dela Destinya prošlo je čak tri godine, a u međuvremenu je Activision izbacio i četiri ekspanzije The […]

6.4
Filip Kojić 26. Oct. 2017