BioWare obećava da će se fokusirati na svet i priču Anthem

Svima je poznat slučaj BioWare-ove poslednje igre Mass Effect: Andromeda. Naime, igra je bila prepuna bagova kada je izašla, a najupadljiviji i najupečatljiviji od njih je bio vezan za očajne animacije lica. Da stvar bude još gora, ko god je bio dovoljno strpljiv da sačeka da razvojni tim koliko toliko popravi te probleme bi se susreo sa veoma osrednjom pričom koja nije bila dovršena. Bioware je imao plan da uz pomoć DLC da odgovore na neka pitanja koja su ostala nerešena, ali ta mogućnost se nikad nije ostvarila.

Kao deo novog blog serijala koji piše glavni menadzer BioWare Casey Hudson, dugogodišnji zaposleni u studiju, otkrio je šta se dešavalo u studiju u vreme kada je bilo izvesno da Mass Effect: Andromeda neće dobiti DLC. “To je bio odlučujući trenutak za razvojni tim”, rekao je Hudson.

On je izjavio da pored toga što njihove igre teže da igračima pruže nova iskustva i inovacije moraju da ostanu fokusirani na važnost sveta, likova i elemenata priče na kakve su ljudi navikli od njih. Takođe je dodao da njihove igre moraju da budu dizajnirane tako da mogu da nastave sa novim pričama i iskustvima i da na evoluciju sveta igrači i razvojni tim učestvuju zajedno.

Vredi istaći izjavu da će Anthem biti igra kakvu još uvek nismo igrali i da ako je urade kako treba da će imati prepoznatljiv BioWare potpis na njoj u smislu celokupnog doživljaja.

Anthem bi trebao da izađe tokom 2019. godine i biće jedna od glavnih stavki na ovogodišnjem EA Play događaju. Ako niste sigurni šta je tačno Anthem, ovde možete pogledati trejler koji je prikazan na E3 2017:

Povezane igre:

Anthem

Pre dve godine videli smo žestoke, ali opravdane kritke na račun Mass Effect: Andromede koja ne samo da nije ispunila […]

7
Filip Kojić 28. Feb. 2019