Anthem je od danas zvanično dostupan

Anthem – nova igra izdavača Electronic Artsa i developera BioWare je od danas zvanično dostupna. Naravno PC kao i Xbox igrači mogli su kroz Origin Access da pristupe igri nesto ranije u okviru trial verzije ili u slučaju da su vlasnici Origin Premier mogli su da dobiju neograničen pristup igri.

Anthem je novi multiplayer akcioni RPG kojeg mnogi porede sa BioWareovim serijalom Mass Effect ili sa Activisionovim Destinyem. Priča se zasniva na borbi nekolicine zaštitnika čovečanstva koji se nazivaju Freelanceri i rase Dominion koja je glavna neprijateljska sila u ovom svetu. Freelanceri nose jedno od 4 specijalno dizajnirana odela zvana Javelins i podeljeni su u četiri klase: Ranger, Colossus, Storm i Interceptor. Odela su u potpunosti podložna kozmetičkim izmenama kao što su boje i delovi koji se mogu osvojiti u igri ili kupiti stvarnim novcem.

Razvojni tim podstiče igrače na timski rad zajedno sa svojim prijateljima jer je glavni akcenat na co-op. Što se tiče mikrotransakcija neće biti lootboxova, ali ako to ne bude slučaj, biće isključivo kozmetičke prirode.

Za kratak pregled igre možete da pročitate naše utiske sa alfa testiranja.

Povezane igre:

Anthem

Pre dve godine videli smo žestoke, ali opravdane kritke na račun Mass Effect: Andromede koja ne samo da nije ispunila […]

7
Filip Kojić 28. Feb. 2019