Zakrpljen je bag koji je ugrožavao bezbednost Steam korisnika već 10 godina

Propusti u bezbednosti u modernoj eri nisu nikakva novost, ali je stvarno retko da bilo koja kompanija ne uradi ništa povodom toga čitavu deceniju. Zakrpom koja je izašla 22. marta za Steam, rešeni su problemi sa in-game overlay kao i problemi sa lošim učitavanjem sadržaja na Steam Workshop. Pored toga, ovo ažuriranje je popravilo bag koji je izgledao prilično bezazleno, a zapravo je omogućavao nekome pristup vašem kompjuteru na daljinu tj. efektivno je hakeru davao kontrolu nad vašim računarom.

U demonstraciji zloupotrebe ove bezbednosne rupe je pokrenut samo kalkulator, ali je jasno kako je ovo bila velika opasnost za sve korisnike pošto je umesto kalkulatora bilo moguće pokrenuti ili preuzeti bilo koji štetan program:

Na svu sreću, retko ko je znao za ovaj propust tako da je Valve, nakon 8 sati od pronalaženja uzroka, uspešno rešio problem. Sada već ne čudi zbog čega je Valve počeo da nudi novac ljudima za otkrivanje bagova u njihovom softveru, pošto su ovakve greške krajnje nedopustive za kompanije sa višemilionskim brojem korisnika.