WWE 2K20 – Brzi pregled

U septembru nam je 2K Games priredio izuzetno loš NBA 2K20, dok u ovom mesecu imamo prilike da zaigramo katastrofalan WWE 2K20. Američki kečeri već dugi niz godina važe za jako nekvalitetan naslov, a franšiza je poslednju značajniju promenu doživela, barem kada je reč o grafici i gejmpleju, tokom prošle generacije konzola. Sećam se perioda kada se igra zvala WWE SmackDown vs. Raw, a posebno bih istakao 2007. i 2008. izdanje. Od tada je igra manje-više ostala ista, a trenutna situacija ne obećava da će se nešto promeniti u skorijoj budućnosti.

Ukoliko ste pratili vesti posle izlaska igre, mogli ste da primetite da se većina žali na neverovatne gličeve. U mom slučaju se nisu pojavljivali ekstremni gličevi, već se dešavala da ponekad likovi levitiraju ili da konopci kod ringa neprestano lelujaju. Izuzev toga, sve ostalo je korektno radilo, barem kada je u pitanju grafički prikaz. Ono što je igru i pre činilo lošom, a što je sada čini još gorom, jeste problem usmeravanja udaraca i poteza. Često ste u prilici da dokrajčite protivnika, ali jednostavno ne možete svog lika da navedete da uradi ono što vi hoćete. Taman kada ste sto posto sigurni da ćete udariti osobu A, vi udarite nekako osobu B, ili još gore ne udarite nikog.

Što bi Harry Potter rekao “Wingardium Leviosa”

Što se tiče tipova mečeva, izbor je veoma solidan – na raspolaganju su vam standardni mečevi, kao i Extreme Rules, HiaC, Last Man Standing i Roal Rumble. Pravila mogu da se podese prema vašem ličnom izboru, a podešavanja su vrlo jednostavna. Prilikom pregleda dostupnih rvača, jedna stvar će vas posebno razočarati – njihov izgled je u većini slučaja katastrofalan, a čak smem da se usudim i da kažem da je 2K20 po ovom pitanju znatno lošiji u poređenju sa prošlogodišnjim naslovom.

Ako se odabere dobar rvač, a pod tim podrazumevam onog koji vizuelno dobro izgleda, onda mečevi uspevaju da liče na nešto. Muzika je sasvim korektna, a isto važi i za komentatora, pa je barem sa te strane dobro dočarana atmosfera američkih kečera. Nažalost način na koji se likovi kreću i međusobno udaraju je smešan. Takođe mi se ne sviđa ni osvetljenje u igri, zbog koga do izražaja dolaze tupa i prazna lica američkih boraca.

Ovogodišnje izdanje WWE 2K20 je zaista sramno, naročito ako uzmemo činjenicu da su neke stvari u prošlogodišnjem naslovu bolje funkcionisale. Čini mi se čak i da je igra grafički lošija u odnosu na prošli deo, što je užasavajuće. Ponoviću ono što sam rekao u brzom pregledu za NBA 2K20 – igrači su tu da ispaštaju i da svake godine kupuju novi naslov koji u kontinuitetu gubi na kvalitetu, a 2K je u stanju da radi šta hoće i kako hoće jer ne postoji konkurentski proizvod.

Autor teksta: Filip Kojić

Za potrebe testiranja, igru ustupio CD MEDIA.