Valve izbacuje novu igru Artifact u novembru

Artifact je nova kartaška igra inspirisana Dota 2 univerzumom, a glavni dizajner je Ričard Garfild koji je kreator popularne kartaške igre Magic: The Gathering. Kao i u Dota 2, glavni režim igranja je online protiv drugih igrača, a za početnike će biti dostupan i offline tutorial protiv kompjuterski kontrolisanog protivnika kako bi što lakše naučili pravila igre.

Artifact Dota Card Game

Glavni koncept je da se dva igrača bore jedan protiv drugog na tri zasebna stola koji predstavljaju tri staze kao na mapi u DotA 2. Igrači na raspolaganju imaju špil od 40 karata od kojih su 5 karata heroji koji imaju dodatne sposobnosti. Ukupno 40 heroja će biti dostupno na izlasku, tako da će od samog starta igrači moći da prave veliki broj različitih taktika.  Ostalih 35 karata u špilu su sposobnosti heroja i item-i koji su podeljeni po boji (crvena, zelena, crna, plava) u četiri kategorije u zavisnosti od toga koji efekat imaju na dešavanja na tabli. Pobednik je igrač koji sruši dve od tri kule ili uništi Ancient koji se pojavljuje nakon uništavanja jedne od kula.

Artifact Dota Card Game 2

Za razliku od ostalih kartaških igara koje se uglavnom oslanjaju na kupovinu paketa karata (Hearthstone, Gwent itd.), Artifact će koštati 20$ kad bude izašao tako da se može pretpostaviti da će aspekt kupovine paketa karata biti smanjen na minimum. Artifact će biti dostupan na Steam plaformi za Windows, Mac i Linux od 28. novembra ove godine, a datum izlaska za iOS i Android će biti u kasnijem terminu i biće naknadno objavljen.