Valve: “Half-Life: Alyx je naš povratak u taj svet, a ne njegov kraj!”

Valve je najavio Half-Life: Alyx pre skoro pola godine, a pošto ova igra neće direktno nastavljati priču iz Half-Life 2: Episode 2, mnogi su ostali razočarani. Izgleda da nada poslednja umire, pošto je Robin Walker (jedan od glavnih u razvojnom timu) u intervjuu za Game Informer izjavio sledeće: “Half-Life nam mnogo znači i bili smo uzbuđeni kada smo počeli ponovo da analiziramo likove, okruženja i mehanike iz prethodnih Half-Life igara. U timu imamo mnogo ljudi koji su radili na Half-Life 2, nekolicinu koji su radili čak i na originalnom Half-Life, a imamo i dosta novajlija koji se nisu do sad susreli sa Half-Life serijalom, ali imaju ogromnu želju da nastave sa pravljenjem Half-Life igara. Definitivno vidimo Alyx kao povratak u svet Half-Life, a ne kao njegov kraj”.

Walker je objasnio da će Half-Life: Alyx imati dodirnih tačaka sa Half-Life 2: Episode 2: “Mnogi misle da će ova igra biti poluproizvod, ali to jednostavno nije istina. Količina prisutnog sadržaja i priča će biti od podjednakog značaja kao i u ostalim Half-Life igrama. Alyx će biti neizostavan deo postojeće priče, a na neki način će nastaviti već započetu priču”.

Na pitanje da li će u igri postojati neko objašnjenje vezano za kraj Half-Life 2: Episode 2, Walker je kratko odgovorio: “Nije loša ideja da se igrači podsete dešavanja iz Half-Life 2: Episode 2 pre nego što počnu da igraju Half-Life: Alyx”.

Nijedna od ovih izjava ne daje konkretnu naznaku da je Half-Life 3 u razvoju, ali je skoro sigurno da Alyx neće biti poslednja igra u ovom serijalu. Podsećanja radi, Half-Life: Alyx izlazi 23. marta ove godine ekskluzivno za PC (Steam) po ceni od 50 evra.