Uskoro dolaze borbe trenera u Pokemon Go

Jedna od najtraženijih stvari u Pokemon Go-u je borba trenera. Do sada je jedini način borbe izmedju trenera bio vezan za Gym-ove, a te borbe su bile jednostrane. Sada ćete konačno moći da se bijete sa prijateljima u realnom vremenu.

Početkom ovog meseca ćete biti u mogućnosti da izazovete svoje prijatelje ili nasumične trenere. Pre borbe se vrši izbor 3 pokemona koja ćete da koristite. Nakon borbe, oba trenera će dobiti nagrade kao i mogućnost koriscenja kamenja za evolucija. Kako bi se postigla ravnopravnost u borbi, pokemoni su podeljeni u 3 lige u zavisnosti od vrednosti CP (Combat Power) pokemona.

Borbe su vrlo slične raid-ovima. Na raspolaganju su vam brzi napad i napad koji se puni kao i izbegavanje napada. Ako potrošite star dust ili pokemon bombone možete dobiti već napunjen napad na početku runde. Pokemon Go polako prerasta u igru koja se očekivala od početka. Pored community vikenda, bonus dogadjaja vezanog za Lets go Pikachu i Lets go Eevee, ljubitelji igre su imali pune ruke posla. Ovaj dugo očekivani dodatak će sigurno usrećiti mnoge fanove