UFC 3 – Brzi pregled

EA Sports je uspeo od 2014. godine da plasira tri dela za UFC nakon čuvenog raspada THQ-a. Licenca  za UFC igre je tada prešla u ruke EA-a i time su se stvorili ozbiljniji temelji za buduće MMA naslove. Svaki od ova tri dela su težili ka tome da naprave autentičnu MMA borbu. UFC 3 nije ništa drugačiji po tom pitanju i ljubiteljima serijala donosi verno dočarene likove i realne pokrete uz napetu atmosferu, kao da pravu borbu gledate na televizoru.

Onoga trenutka kada se udubite u mehaniku i prestanete da nasumično pritiskate dugmiće, osetićete brutalnu napetost u nizu borbi koje vam predstoje. Za razliku od mnogih prethodnih MMA igara, UFC 3 je intuitivan i ne zahteva od vas da puno razmišljate. Potrebno je da sve vreme pratite stanje vaše izdržljivosti, kao i svako kretanje vašeg protivnika i da na pravi način reagujete u svakoj situaciji. Ako protivnik direktno forsira napade, onda je najbolji lek da mu ih blokirate i da tražite stranu gde je najslabiji (jednostavna logika). Postoji mnogo različitih napada i pokreta na vašem raspolaganju, ali to ne znači da treba da ih sve iskoristite u prvoj sekundi borbe. Najbitnije je dakle da držite “nišan” na vašem protivniku i da svoje udarce uskladite tako da vam se izdržljivost ne iscrpi.

Mod za karijeru je dosta bolje odrađen u odnosu na prošle delove po pitanju sadržaja i celokupne prezentacije. Nakon što ga pokrenete, opcije za pravljenje lika su bogate i nude vam mogućnost da odaberete i unapređujete određeni način borbe. Cilj vam je naravno da se sa dna uzdignete do vrha i postanete ikona svetske UFC scene, a to postižete tako što radite treninge, pratite vaše zdravlje, razgovarate sa vašim fanovima putem društvenih mreža i prihvatate nove mečeve. Pored ovoga moda, treba istaći i klasičan Ultimate Team. On radi slično kao i u FIFA igrama, dakle da biste uznapredovali skupljaćete “novac” i plaćati za unapređenja. Tu se javlja i najveći problem igre, a to su mikrotransakcije koje su za pohvalu ograničene samo na ovaj mod.

Što se tiče celokupne igre, EA Sports UFC 3 je zanimljiva igra jer ne zadaje muku da bi se osnovne stvari naučile. Pored toga, ovaj naslov nudi dosta bogat sadržaj i verno dočaran svet UFC-a. Tu je i multiplayer mod, pa kada vam igra postane monotona protiv AI (a to se često dešava), možete brzo da se konektujete i potučete sa nekim na internetu. Igra je dostupna od 2. februara za PS4 i Xbox One, a uskoro bi trebalo i puna recenzija da se pojavi na našem sajtu.