Ubisoft najavio battle royal igru pod nazivom Hyper Scape

Ubisoft Montreal je otkrio novu battle royal igru Hyper Scape smeštenu u cyber budućnost. U njoj će se takmičiti do 99 igrača u solo modu ili u tročlanom timu. Početak svake partije će funkcionisati po već uspostavljenom šablonu za ovaj tip igara, svi igrači biraju gde će da slete na mapi.

Tok meča će biti sličan kao i u ostalim battle royal naslovima, tj. cilj je da ostanete poslednji preživeli na mapi. Mapa je podeljena u blokove koji vremenom nestaju, pa se mapa na kraju može svesti na svega jedan blok. Međutim biti poslednji preživeli nije jedini način da se pobedi, jer se na mapi se nalazi posebna kruna i ako igrač uspe da je zadrži 45 sekundi njegov tim pobeđuje. Naravno to nije lako, pogotovo kada svi na mapi mogu da vide gde se nalazite.

Smrt u Hyper Scapeu je još jedna od stvari kojima Ubisoft hoće da se istakne u odnosu na svoju konkurenciju. Nakon smrti igrač se pretvara u duha i može da luta mapom i tako bude izviđač za tim. Jedini način da se mrtvi igrač oživi jeste da se pokupi respawn pad. On se može pokupiti od neprijatelja nakon što ih ubijete. Za oživljavanje je neophodno da se igrač koji poseduje respawn pad i igrač koji je duh nađu na nekoj od respawn lokacija.

Svaki igrač poseduje četiri slota za opremu: dva za oružje i dva za hakove. Hakovi su različite sposobnosti koje obuhvataju sve od lečenja saigrača do pretvaranja u dzinovsku loptu. U igri ne postoje stvari za lečenje, granate niti vozila.

Jedna mehanika koja je novitet u odnosu na ostale battle royale naslove je fuzija. Kada igrač pokupi kopiju nečega što već ima u svom inventaru ta stvar će dobiti unapređenje, pa na primer oružje će nanositi više štete dok će hakovi moći češće da se koriste.

Ubisoft Montreal ima partnerstvo sa Twitchom i zbog toga su odlučili da publika može da utiče na to šta će se dešavati u partiji. U igri će se nasumično dešavati različiti događaji na primer da se isključi gravitacija ili da od protivnika pada veća količina loota, a gledaoci preko Twicha će moći da glasaju koji događaj će biti aktelan u meču.

Tehnički test za Hyper Scape počinje danas, a igrači se mogu prijaviti na zvaničnom sajtu. Igra će u početku biti dostupna samo PC igračima, a kasnije će postati dostupna i na PlayStation 4 i Xbox One. Još uvek nije poznat zvaničan datum izlaska, a igra je najavljena i za novu generaciju konzola.