Top 5 zanimljivosti vezanih za Counter Strike: Global Offensive

Counter Strike važi za jednu od najboljih i najigranijih pucačina u svetu, a prati je puno zanimljivih detalja za koje mnogi nisu znali. U ovom Top 5 specijalu govorićemo o pet zanimljivosti vezanih za najnoviji Counter Strike: Global Offensive.

  1. Na Counter Strike Global Offensive ikonici, moguće je videti kako „ce te“ drži u ruci belgijsku automatsku pušku FN SKAR. Ako bolje pogledate, možete primetiti da to nije u pitanju FN SCAR 20, automatski snajper dostupan teroristima. Ovaj SCAR, koji drži „ce te“, je bio dostupan tokom alfa faze razvoja igre, a u pitanju je model SCAR-17.
  2. Na Assault(asolt) mapi, blizu „Te“ spona, u mogućnosti ste da vidite Riverside tunel. Isti taj tunel se javlja i u Left 4 Dead Dva. To može da sugeriše da postoji povezanost između ove dve igre, tj. da se radi o istom fiktivnom svetu.
  3. U Coutner-Strajku na dust 2 mapi, postoji grafit u blizini ’A’ sajta sa natpisom Goose. Goose je ustvari ko-autor igre po imenu Min Li, a njegov pun nik glasi „Gooseman“. Isti takav grafit je postojao i na staroj verziji mape u Counter Strike: Global Offensiveu. U novoj verziji dust 2 umesto natpisa Goose, možete videti gusku.
  4. Na mapama gde se javljaju kokoške, u mogućnosti ste da ih pozovete da vas prate. Sve što je potrebno jeste da im priđete i pritisnete taster E. Nakon što ih hladnokrvno ubijete, u četu će vam pisati koliko je dugo kokoška bila vaša.
  5. Na Overpass mapi, blizu „ce te“ spona, nalaze se bankomati. Ako pucate u jedan od njih, iz njega će početi da leti novac.

Bonus 1: Na train mapi, kod ’te’ spona postoji mural Lenjina. Sličan ovakav mural postoji i u moskovskom metrou.

Bonus 2: Counter Strike: Global Offensive je najavljen 12. avgusta 2011. godine, 12 godina (ili 146 meseci ili 4444 dana) nakon izlaska prve verzije Counter-Strikea.