Tony Hawk’s Pro Skater 1 + 2 – Brzi pregled

Jedan od najpoznatijih naslova prve PlayStation konzole bio je Tony Hawk’s Pro Skater. Njegov značaj se ogleda u tome što je bio inspiracija za mnoge arkadne igre, posebno u domenu sporta. Prost sistem komandi, mnoštvo trikova i mogućnosti, kao i interesantni nivoi, neke su od stvari zbog kojih se ova igra smatra klasikom. Najnoviji remake, čedo kompanije Vicarious Visions, pokazao je da je Tony Hawk’s Pro Skater izdržao test vremena.

Razvojni tim je uspeo da na savremen način predstavi prve dve igre u serijalu, a da pritom očuva stari osećaj upravljanja skejtom. Originalni nivoi su obogaćeni pažljivim grafičkim deltaljima i izgledaju zapanjujuće dobro. Prva igra je osvežena dodatnim aktivnostima, kako se po količini sadržaja ne bi razlikovala od drugog dela. Igrači koji su odrasli uz ovaj naslov će imati puno novih stvari za prelaženje, što uključuje i mnoštvo različitih izazova.

Remake je doneo strukturne promene kada je reč o napredovanju – keš se sada dobija prelaženjem i rešavanjem aktivnosti, a poeni za unapređivanje lika se skupljaju po mapi. Izgled skejtera može da se menja, a levelovanjem se otključavaju novi kozmetički predmeti. Novi pristup možda deluje suvišno, no jako je lepo integrisan. Dodatne mogućnosti igru čine znatno modernijom i na lep način nagrađuju igrača za aktivno igranje.

Saundtrek sadrži gotovo svu poznatu muziku iz originalnih naslova i dobro je uklopljen u novo ruho. Što se tiče onlajn režima, moguće ga je igrati na internetu ili u lokalu (split-screen), a mečevi se pronalaze vrlo lako. Takođe tu je i opcija za pravljenje skejtera, kao i skejt parka. Mene je posebno oduševilo što je igra jako dobro optimizovana, pa ni vreme učitavanja nije predugačko. Tranzicija PS1 klasika u moderan naslov je odrađena na perfektan način, a razvojni tim Vicarious Visions treba da bude ponosan na svoje najnovije delo.

Autor teksta: Filip Kojic

Za potrebe testiranja, igru ustupio ComputerLand.rs