The Surge 2 – Brzi pregled

The Surge 2 je pravi primer kako treba da izgleda drugi deo nekog serijala. Razvojni tim je uzeo sve što je bilo dobro u kecu, zatim je to unapredio, ali nije zaboravio ni da doda brojne novitete. Krajnji proizvod je jedan fanstatičan, izazovan i jako zabavan nastavak.

Radnja igre se nadovezuje na dešavanja iz prvog dela, ali uključuje novog glavnog lika koji se budi u jednoj zatvorskoj bolnici, nesvestan šta se to dogodilo prethodnih meseci. Priča se odvija u gradu po imenu Jericho, gde ulicama lutaju zastrašujuće bande ljudi u svojim egzoskeletima, a vaš glavni zadatak je da spasite jednu devojčicu. Tokom prelaženja misija susrešćete se sa brojnim vizijama koje će vam otkrivati detalj po detalj. Igra je tako dizajnirana da podstiče istraživački duh, a po mapi su raštrkani raznorazni audio zapisi koji takođe daju uvid u dešavanja. Tokom rešavanja glavnih misija susrešćete se sa brojnim likovima koji će vam ponuditi neke sporedne zadatke.

Što se tiče gejmpleja, ukoliko ste igrali prvi deo, onda treba da znate da je nastavak ostao veoma sličan. Osnovna mehanika igre predstavlja mogućnost da gađate određeni ud i da ga na kraju posečete. U stanju ste da preuzmete određene delove i da tako poboljšate svoj egzoskelet. Neka od poboljšanja se tiču i zdravlja, izdržljivosti i električne energije. Na raspolaganju takođe imate i brojne implante koji utiču na to kako ćete pristupiti borbama. Uvedeni su i blokovi vrlo nalik na For Honor, što predstavlja fino poboljšanje u načinu igranja, a veoma je lako za izvođenje. No, to ne znači da mora da ih koristite, već igru možete pređete jednostavnim izbegavanjem udaraca. Postoji mnoštvo zanimljiv oružja raštrkanih po nivoima, kao i oklopa koji su podeljeni prema težini.oja mogu da se pronađu raštrkana po nivoima.

Negativna strana igre se tiče same grafiku koja je veoma ružna. U nekim momentima igra je presvetla, dok u drugim previše tamna. Nivo detalja je takođe skroman, a lokacije su veoma neživopisne. Igra tehnički radi kako treba na PlayStation 4 konzoli, a pojedini na PC-u se žale da ume da pukne. I pored tih svih stvari, The Surge 2 predstavlja jako zabavan i nažalost veoma potcenjen naslov kome treba dati veći značaj.

Autor teksta: Filip Kojić

Za potrebe testiranja, igru ustupio ComputerLand.rs