Thanos je glavna zvezda u najnovijem Fortnite modu

Poznati negativac iz Marvel stripova, Thanos, se pojavio u Fortnite Battle Royale. Thanos je stekao popularnost nakon izlaska najnovijeg Marvelovog filma “Avengers: Infinity War”, tako da uopšte ne čudi odluka Epic Games da naprave specijalni Fortnite mod koji će biti inspirisan njime.

Kao i u originalnom solo režimu pobednik je igrač koji najduže preživi, a glavnu razliku već možete videti pri sletanju na mapu. Pri sletanju odmah imate iscrtan krug sigurne zone u koji biste trebali da se prizemljite jer sve što se nalazi izvan tog kruga vas postepeno ubija kao i u standardnim režimima igranja.

U slučaju da naiđete na zlatnu rukavicu i uspete da je pokupite, ulazite u čizme Thanosa i obrušavate se na mapu iz vazduha. Thanos ima tri sposobnosti: prva je udarac rukom, druga je laser koji nanosi veliku štetu neprijateljima, a treća je ogroman skok. Ove moći možete kombinovati sa ostalim tj. pucati laser dok ste u skoku ili udariti protivnika rukom iz skoka.

Naravno, Thanos ne bi bio tako nepobediv da nema povećan štit na 200 poena i HP na 800. Igrač koji ubije Thanosa ne dobija njegove moći dok ne pokupi rukavicu, a nakon što je pokupi on postaje Thanos i tako sve do poslednjeg igrača na mapi koja se, kao i u svakoj battle royale igri, stalno sužava.

Treba istaći da pošto je u pitanju solo režim, Thanos nije jedina briga svih igrača. Svi igrači se i dalje međusobno bore, nezavisno od toga da li imaju zlatnu rukavicu ili ne tako da se unosi dodatni faktor strategije u celi režim – da li privremeno obustaviti borbu sa drugim igračima da biste zajedno ubili Thanosa i nakon toga probati da uzmete rukavicu ili napadati svakog neprijateljskog igrača.

Sve u svemu, ovaj mod nam donosi malo razonode i drugačiji način igranja, a dostupan je za igru od osmog maja. Za sad znamo da ovaj režim ima ograničeno trajanje, ali Epic Games još uvek nije objavio tačan datum završetka.

Povezane igre:

Fortnite

Opis/Najava Fortnite nije pripremljena. Od podataka imate izdavača, razvojni tim, žanr, sistemske zahtevnosti i povezane vesti.

Vladimir Živković 25. Jul. 2017