Testirali smo Nier: Automata Game Of The YoRHa Edition

Jedan od interesantnijih naslova iz 2017. godine bio je Nier: Automata, pre svega zbog specifičnog načina igranja, ali i zbog interesantnog dizajna i grafičke postavke. Igra je imala i dosta poteškoća, naročito PC verzija zbog loših grafičkih podešavanja, a jedino su ti problemi mogli da se reše preko nezvaničnog peča. Publika se nadala da će izlaskom GOTY edicije Square Enix izbaciti naslov bez pređašnjih problema, što se nažalost nije dogodilo.

GOTY izdanje Nier: Automate je paket koji objedinjuje prethodno izbačene dodatke za osnovnu igru, po nešto povoljnijoj ceni. Nažalost, zbog loše optimizovanosti i velike količine bagova, igra i nakon dve godine ne radi kako treba, a pojavom ove edicije nije se ništa rešilo, već su se pojavile i nove smetnje. Naime, ljudi koji su prethodno kupili Nier Automatu nisu dobili specijalni DLC koji uključuje Day 1 dodatke i neke wallapapere. Jedina vidna promena kod PC verzije je novi omot na stranici Steam prodavnice.

Za izuzetno visoku cenu koju drži (40 evra na Steam platformi), Square Enix bi morao da unapredi ovaj naslov i da otkloni sve stvari koje prouzrokuju glavobolju kod igrača ukoliko želi da održi zdrav odnos sa svojim kupcima. Od izlaska igra prošlo je otprilike dve godine, a jako malo pažnje je bilo posvećeno PC portu. Platinum Games, razvojni tim koji stoji iza Nier: Automate, nije poznat po lošim portovima, a njihov endžin je dobro radio kod Metal Gear Risinga, Bayonette i Vanquisha. Trenutna situacija je takva da nikako ne treba da kupujete igru, dok se zvanično nešto ne popravi, ali ukoliko se ipak odlučite, onda treba obavezno da se okrenete modovanju i da tako popravite pojedine teškoće koje se standardno javljaju u ovom naslovu.

Autor teksta: Filip Kojić

Za potrebe testiranja, igru ustupio ComputerLand.rs