Tennis World Tour – Brzi pregled

Generacija igrača koja odrasta uz nove konzole nije upoznata sa činjenicom da su nekada davno razvojni timovi često odlagali izlazak svoje igre s razlogom da ona bude u potpunosti dovršena, jer čemu radost čekanja izlaska ako će se igra pojaviti u lošem stanju. Nažalost, današnji razvojni timovi i njihovi izdavači izbacuju nedovršene naslove pune bagova i problema. Jedna od takvih igara je upravo Tennis World Tour.

Najveći problem kod igre je u tome što je nepotpuna, a to je upravo i priznao studio zadužen za nju. Postoji manjak sadržaja, a multiplayer koji je obećan da će biti sastavan deo igre se nije pojavio s njenim izlaskom. Pored toga, igra ima komične animacije i izraze lica glavnih svetskih tenisera. Uporedite samo pokrete tenisera i udarce iz Top Spin 2 i iz Tennis World Tour i videćete koliko je žalosno igra odrađena. Takođe teniski tereni izgledaju loše u poređenju sa nekim starijim teniskim naslovima.

Osećaj udaranja teniske loptice nije lepo prenesen u igru, a mečevi su uglavnom monotoni. Bez zabavnog i dobro sprovedenog gameplaya ne može da postoji i dobra teniska igra. Izdavač Bigben Interactive se oglasio da će raditi na igri i da će je zakrpiti, što znači da treba očekivati da će uskoro stići i online mod, kao i mogućnost igranja dublova. Spominju se i svetske rang liste, kao i novi modeli likova. Ali, dok se to sve ne sprovede u delo kroz naredne nedelje ili mesece ne treba kupovati igru jer jedino što za sada dobro poseduje je mod za karijeru koji je nešto ozbiljniji u odnosu na celokupnu igru. Valjda će doći dan kada će prestati trend izbacivanja napola završenih igara.

Autor teksta: Filip Kojić

Za potrebe testiranja, igru ustupio ComputerLand.rs