Na tržište stiže novi sci-fi MMO po imenu Starbase

Frozenbyte, kompanija koja stoji iza „Trine“ serijala, već 5 godina radi na neobičnom projektu koji se zove Starbase. Igra će prvobitno biti dostupna na Steam Early Accessu, a u pitanju je MMO naslov čija se radnja odvija u svemiru. Ovaj ambiciozni sci-fi ohrabruje igrače da zajedno istraže svemir uz pomoć raznoraznih alatki.

U srži Starbasea je složen crafting sistem koji materijale posmatra do najsitnijih detalja. Igrači neće moći tek tako da sastave nove svemirske brodove od već spremnih delova, već će morati da od škarta sastave trup svog broda i da povežu sisteme za napajanje i kontrolu kroz ceo brod.

Mali sudari mogu slomiti nekoliko spoljašnjih ploča, dok snažniji udarci pri većim brzinama mogu uništiti ceo brod! Oštećene kontrole broda ne znače da je putovanje gotovo, jer postoje manuelne opcije za letenje koje će moći direktno da se primene u mašinskom delu broda

Starbesov damage sistem će stvoriti zanimljive šanse za provaljivanje u tuđe brodove. Svoju avanturu igrači započinju u orbiti oko takozvane “Mega Stanice”. Da bi lakše prikupili resurse za dalje napredovanje, igrači će moći da sarađuju sa različitim frakcijama, a kada samostalno stanu na noge, imaće priliku da nezavisno sprovode svoje ekspedicije u neistražene delove svemira.

Starbase

Pored početne oblasti postoji i asteroidno polje i van toga masovna planeta po imenu Gas Gigant. Tokom early accessa, developeri su spomenuli da će mesec kružiti oko planete, a igrači će imati priliku da dođu do njega za šta će im biti potrebno i nekoliko dana (po pravom vremenu) zbog ograničene količine benzina i sporih brodova. Faktori koji utiču na potrošnju benzina su brzina i težina vozila. Jedna od prvih odluka će biti kako tačno krenuti sa putovanjem? Da li sastaviti jedan ogroman brod pun benzina ili napraviti pumpe tokom putovanja? Ali definitivno najvažnije pitanje će biti kako se odbraniti od drugih igrača!

Razvojni tim je izjavio da će biti još iznenađenja, a posle stizanja na mesec će se javiti ogromna tehnološka otkrića koja će omogućiti da putovanje svemirom bude mnogo brže. Uz malo sreće, komentariše Frozenbyte, baza igrača će izrasti sama od sebe zbog velikog broja mogućnosti koje ovaj naslov ima da ponudi. U okviru privatnog sandbox moda igrači će imati slobodu da istraže sve sami ili u manjim online grupama. Za sada je otkriveno da će Early Access period trajati godinu dana, gde su prvobitni ciljevi da se testira infrastruktura servera, dok cena naslova za sada nije poznata.