Video igre napravljene u Srbiji #1

Video igre napravljene u Srbiji je kratak serijal video klipova na Youtubeu. U svakoj epizodi, naš sajt će da vas upozna sa po pet igara koje su pravljene u Srbiji – delimično ili celokupno, a cilj nam je da objedinimo što veći broj video igara.

  1. Goblin and Coins predstavlja simpatičan 2D platformer u kome igrač igra u ulozi mladog i lepog kuvara Goblina. U igri postoji mnoštvo nivoa i svetova, a na kraju svakog sveta igrač se suprostavlja različitim bosovima. Treba istaći da postoji dosta originalnih i zanimljivih mehanika, pa i samih neprijatelja sa kojima se susrećete tokom igre. Na igri je radio samo jedan čovek Nikola Bulj, a trenutno radi na nastavku igre. Na Steamovoj prodavnici igra košta nešto manje od 2 evra.
  2. T.E.C. 3001 je jedan od neobičnijih naslova iz Srbije. Igra je fokusirana na robota koji prikuplja virtuelnu energiju. Otuda i pun naziv igre Tesla Energy Collector. Prvi put se pojavila 2011. na Indie Games Summer Uprising festivalu. Tada je igra izašla za Xbox Live, pa se pojavila i za Steam platformu. Trenutno igra košta 4 evra na Steam platformi i sadrži veliki broj ludih nivoa i modova, kao i mogućnost lokalnog kooperativnog igranja.
  3. Underrail predstavlja old skul RPG naslov iz Srbije, a na igri radi Stygian Software. Igra je prvobitno izašla kao early access naslov krajem 2012. godine, a zvanično se pojavila tek u decembru 2015. Razvojni tim i dalje radi na samoj igri i stalno je unapređuje. Igra ima odlične ocene od strane igrača, a možete je naći po ceni od oko 14 evra na Steam platformi. Jedan od pozitivnih komentara igru opisuje kao “Fallout 3 kakvog igrači nikada nisu dobili”.
  4. Scorn predstavlja jedan od najzanimljivih naslova koji će se pojaviti u 2018. godini. U pitanju je horor pucačina iz prvog lica, a na igri trenutno radi Ebb Software u saradnji sa Humble Bundleom. Prvi deo igre bi trebalo da izađe tokom oktobra ove godine.
  5. Ubisoft je 2016. godine otvorio svoj razvojni studio u Beogradu. Ovaj ogranak Ubisofta je imao mali, ali bitan udeo u razvoju Ghost Recon: Wildlands. Primarni zadatak nasih programera je bio vezan za kodiranje endzina i gejmplej mehanika. Iako je Wildlands izašao pre malo više od godinu dana i dalje drži cenu od 60 evra, ali Ubisoft još uvek ubacuje nove misije i dodatke za ovu igru.