Srbija u video igrama – Resident Evil 6

U šestom delu Resident Evil franšize većina dešavanja se odigrava u državi koja se zove Edonija, a koja je smeštena negde na Balkanu. Kako uglavnom biva sa bivšim socijalističkim zemljama, demokratske promene su u početku bile veoma trnovite. Nakon velikog nezadovoljstva u narodu, vojska je pokušala da ukine demokratiju i da dođe na vlast. Tadašnji predsednik Vlade je uspeo da spreči vojni puč, uspostavi jednopartijski sistem i zavede diktaturu.

To je bio povod za novi građanski rat, što je omogućilo terorističkoj organizaciji Neo Umbrella da počne širenje C-Virusa među stanovništvom. Zanimljivo je da svi inficirani imaju imena koja vode poreklo iz srpskog jezika poput Đavo, Lepotica, Napad, Mesec, Ustanak, Ubistvo, Strelac itd. Ipak, to nije sve što se tiče povezanosti našeg jezika sa zombijima, pošto oni čak pričaju na srpskom jeziku, a samim tim koriste i vulgarne izraze.

resident evil 6

Jedan od ozbiljnijih “srpskih” likova u RE6

Poznato je da Mila Jovović, američka glumica srpskog porekla, glumi glavnu žensku ulogu u Resident Evil filmovima, ali se ne zna da li je glumica ili neko iz njene okoline direktno uticao na izbor glasovnog glumca, pošto je izgovor reči na srpskom jeziku prilično autentičan.

Možete pogledati i naš Youtube video, gde smo na lep način predstavili ove “srpske zombije” i njihovu glasovnu glumu: