S.T.A.L.K.E.R. 2 najavljen za 2021. godinu

S.T.A.L.K.E.R. je jedan od najpoznatijih horor FPS naslova i krajnje neočekivano se vraća na veliku scenu. Igra je prvobitno bila u razvoju u periodu od 2010. do 2012. godine, kada je (na našu žalost) tokom aprila 2012. otkazana. Sada se, 6 godina kasnije, igra vraća iz mrtvih i daje nadu fanovima da će uskoro moći opet da se vrate u ovaj postapokalištični svet.

S.T.A.L.K.E.R. 2 je otkriven na veoma misteriozan način. Naime, sajt se pojavio danas i jedina informacija na njemu je da će igra izaći 2021. Sajt je direktno povezan sa zvaničnim GSC sajtom, na kojem takođe stoji da kompanija trenutno radi na razvoju ove igre.

Studio koji stoji iza S.T.A.L.K.E.R. serijala je imao veoma turbulentnu istoriju. Nakon otkazivanja prvobitnog S.T.A.L.K.E.R. 2, GSC Game World je prestao da radi na ovom projektu i u potpunosti se zatvorio. Ipak, studio se 2014. vratio u život i tada je počeo rad na trećem delu svoje strateške igre Cossacks koji je izašao u septembru 2016. godine.

Nadamo se da ćemo uskoro dobiti nove informacije vezane za S.T.A.L.K.E.R. 2, ali male su šanse da ćemo bilo šta saznati u skorije vreme.