PUBG za mobilni ima problema sa varanjem

Uglavnom je uobičajena pojava da se većina varanja u video igrama odvija na PC verzijama igara zbog otvorenosti platforme, a ovoga puta su u pitanju mobilni uređaji i korišćenje miša i tastature na njima.

Ljudi su pronašli načine da spoje svoje bluetooth tastature i miševe na Android i Chromebook uređaje i samim tim steknu prednost u nišanjenju i bržim reakcijama u odnosu na ostale igrače koji moraju da koriste isključivo ekran svojih pametnih telefona i tableta. Doduše, još jedan od metoda kojeg su se nepošteni igrači dosetili je korišćenje android emulatora na kompjuteru, a to je možda i najpristupačnija metoda.

Koliko treba smatrati ove postupke varanjem je diskutabilno pošto nije u pitanju klasična vrsta varanja poput wallhack, aimbot ili speed “hakova”, ali po mom mišljenju – ogromna prednost je u rukama igrača koji se odluče da koriste miš i tastaturu na ovoj verziji igre. Velika je verovatnoća da Bluehole neće moći da utiče mnogo na ova dešavanja zato što ovo nije bilo kakva modifikacija na samoj igri već je u pitanju korišćenje nestandardnih ulaznih uređaja.