PUBG razvojni tim tuži Epic Games

Prema informacijama portala Korea Times, razvojni tim zadužen za PUBG je odlučio da podnese tužbu protiv Epic Games. U januaru ove godine PUBG Corp, koji je baziran u Koreji, je podneo tužbu protiv Epic Games Korea zbog navodnog kršenja autorskih prava. Centralni okružni sud u Seulu će odlučiti o presudi da li je Fortnite kopirao PUBG, a za sada nije poznato još detalja vezanih za ovu situaciju.

Bluehole, razvojni team koji stoji iza PUBG,  je odmah u septembru podigao prašinu i izneo sve sličnosti između ove dve igre. Kao što je naveo glavni producent Bluhole studija Chang Han Kim, nakon što su slušali mišljenja svoje zajednice i nakon što su sami pregledali sličnosti koje poseduju ove dve igre, izneli su zabrinutost da Fornite kopira doživljaj po kojem je PUBG bio jedinstven i prepoznatljiv.

Epic Games je izdao besplatan Battle Royale mod za Forntite u septembru prošle godine nakon što je Fortnite: Save The World imao poteškoća u pronalaženju publike.

Epic Games je izdao besplatan Battle Royale mod za Forntite u septembru prošle godine nakon što je Fortnite: Save The World imao poteškoća u pronalaženju publike.

Pored toga, PUBG developeri su morali da plate veliku svotu novca za Unreal Engine čiji je tvorac Epic Games i sada su zabrinuti da neće imati potpunu tehničku podršku vezanu za engine zbog rivaliteta koji od skoro postoji između ove dve igre i njihovih matičnih kompanija.

Izleda da je ova tužba podneta isključivo zato što Fortnite sada dominira na tržištu Battle Royal igara, pa je Bluehole odlučio da se na ovaj način osveti svom rivalu. Pitanje je koliko će uspeha Bluehole imati u ovom postupku, iako je definitivno da su oni popularizovali battle royale žanr.