Potvrđen datum izlaska za Horizon Chase Turbo

Horizon Chase Turbo je duhovni naslednik starih trkačkih igara i najveći uticaj na ovaj naslov je Cruis’n World.

U poslednje vreme je vrlo mali broj trkačkih igara arkadnog tipa, a fokus je na hiper realističnim igrama kao što su Forza i Grand Turismo ili na igrama koje podsećaju na Mario Kart. Pošto veoma dugo nismo viđali pravu arkadnu trku, tu rupu namerava da popuni Horizon Chase Turbo.

Grafički stil igre podseća na stare 16-bit trkačke igre samo što je modernizovan, ali ne treba očekivati grafiku koja je iz današnjeg doba već više na nivou Mario Kart. Jedna od mehanika koja podstiče nostalgiju je da u slučaju iskakanja sa puta, ne morate da brinete jer ćete se ubrzo ponovo pojaviti na putu i nastaviti svoju trku.

Koliko je poznato, za sada je multiplayer samo lokalan što ukazuje na želju razvojnog tima da igra što više podseća na dobre stare arkade. Takođe, postoji i režim za jednog igrača u kojem je cilj da obiđete svet trkajući se.

Horizon Chase Turbo izlazi 15-og maja za PC i PlayStation 4, dok se izlazak za Xbox One i Nintendo Switch očekuje kasnije u toku godine. Ovde možete pogledati novi trailer kojim je najavljen datum izlaska: