Poslednji pozdrav belog vuka – Novi mod za Witcher 2

Da li ste zadovoljni kako vam se završila vaša avantura sa Geraltom? Ako to nije slučaj, mladi tim modera (koji se sastoji od 3 čoveka) želi da dočara svoju verziju događaja nakon završetka Witcher 3. CD Projekt RED je dao više završetaka Geraltovoj sagi, a kraj koji su moderi odabrali da nadograde je srećan završetak sa Yennefer i Ciri. Priča se događa za vreme svadbe Geralta i Yennefer kao i nekoliko kratkih priča isprepletanih sa ovim događajem.

Zvanični logo

Moderi su se odlučili za rad u Witcher 2 engine-u zato što je zajedno sa svim assetima dat besplatno. Oni su utrošili nekoliko hiljada sati na ovaj projekat što pokazuje koliko su bili odlučni da ispričaju svoju priču. Samo izrada Kaer Morhena, zamka Witchera, je zahtevala preko 600 sati zato što nisu mogli da importuju delove zamka iz Witchera 3, pa je svaki detalj morao posebno od početka da se radi. Svaki lik kojeg su ubacili iz Witchera 3 je zahtevao oko 10 sati rada po liku.

Yennefer će biti jedan od glavnih likova, ovaj put kao Geraltova supruga. Triss je u pozadini, ali njena uloga ostaje nepoznata za sad.

Čak su neke mehanike iz Witchera 3 pokušali da implementiraju u ovaj već zastareli engine, kao npr. usklađivanje celog koncepta dijaloga da bude sličan poslednjoj igri. Takođe su implementirali fiziku kose kao i pojavljivanje pare i magle kada pričaju u hladnijim predelima. Imali su dosta poteškoća pri izradi dosta svojih zamisli, pa su odmah na početku morali da odustanu od trka konja. Takođe su želeli da ubace scenu Letha kako jaše Fienda (ogromno čudovište sa rogovima) ali nisu imali njegov model.

Za model Ciri je bilo potrebno oko 10 sati rada da bi ga implementirali u Witcher 2 engine

Morali su da implementiraju neka suluda rešenja da bi prevazišli probleme na koje su nailazili. Pošto nisu posedovali animaciju grljenja, morali su da približe modele likova tako da igrači ne bi primetilili taj nedostatak. Najzanimljiviji primer je kada su morali da koriste jelene kako bi od njih napravili modele konja.

Moderi očekuju da će ovaj poduhvat uspeti da završe do kraja godine. Jedini nedostatak će biti glasovi, za koje će im trebati dosta vremena da implementiraju. Bez obzira da li vam se sviđa njihov izbor unapređenja završetka ili ne, treba se odati priznanje na trudu koji je uložen. Željno isčekujemo kada ćemo saznati neke nove informacije o ovom projektu, kao i tačan datum izlaska.