Posetili smo i ove godine Games.CON 2019

Imali smo prilike da na Beogradskom sajmu od 6. do 8. decembra posetimo najveći festival video igara u regionu. Games.CON se na istom mestu održava već četiri godine zaredom, a interesovanje za ovaj kulturni događaj među publikom je i dalje veliko.

Iako je ove godine bio manji fokus na video igrama, a veći na prezentaciji najnovijih tehnologija, imali smo prilike da igramo pojedine novitete. Najviše nas je okupirao Nintendo Switch štand gde smo uspeli da zaigramo neke od najnovijijih naslova, među kojima su Mario & Sonic at the Olympic Games Tokyo 2020 i Luigi’s Mansion 3.

Istakli su se i trkački simulatori, kao i savremeni kontroleri za vožnju, a od predstavljenih igara bismo posebno istakli Need for Speed: Heat i WRC 8. Jedna od najvećih atrakcija je bio VR za celo telo, ali nažalost nismo uspeli da ga testiramo. Popriličan broj štandova je bio vezan za popularne beogradske igraonice, koji su najčešće bili mesto okupljanja mlađe publike.

Od ostalih aktivnosti istakli bismo igraonicu Active Games, gde smo se oprobali u Laser Tagu, kao i mnogobrojne štandove vezane za društvene igre i anime kulturu.