PES 2019 zvanično najavljen za 30. avgust

Prošle nedelje smo objavili procurele informacije vezane za Pro Evolution Soccer 2019, a danas nam stiže vest da je Konami zvanično potrvdio datum izlaska za 30. avgust. Pored datuma izlaska, dostupni su i skrinšotovi, omot igre, kao i prvi trailer.

Na omotu standardne edicije igre je igrač FK Barselone Filipe Kutinjo, dok će u specijalnim izdanjima biti i Dejvid Bekam.

Od noviteta ističe se da će navodno igra biti realističnija – dosta bolje pozicioniranje i kretanje igrača, pa i same lopte, kao i novi set individualnih veština. Pored toga, značajnije će umor uticati na perfomanse i ponašanje igrača, a biće uveden i novi stil šutiranja, što znači da će postizanje golova izgledati dosta lepše.

Najveće promene je doživeo MyClub gde je uveden potpuno novi sistem kartica, pa će i samo pravljenje tima biti drugačije.

Zahavaljući softveru za vizuelne efekte ‘Enlighten’ i podršci za 4K rezoluciju sa HDR na jačim platformama (PC, Xbox One X i PS4 Pro). PES 2019 izgleda daleko bolje u odnosu na prethodnike. Vredi spomenuti i ostala poboljšanja grafike: bolje globalno osvetljenje i senke u realnom vremenu, još bolji detalji kod publike i realnije teksture trave, a tu je i povratak efekta snega.

Treba očekivati i novi interfejs glavnog menija, koji se redovno ažurira kako bi igrači mogli na zanimljiviji način da čitaju najnovije vesti o samoj igri.

pes 2019