Overwatch dobija svog 30-og heroja Baptistu

Baptiste je heroj koji pripada support klasi i biće jubilarni 30. heroj koji je dostupan u Overwatch. Pored toga što može da leči saborce, Baptiste poseduje i sposobnosti koje nanose solidnu količinu štete protivnicima kao i one koje jačaju saigrače.

Nakon Omnic krize, Jean-Baptiste Augustin je ostao bez roditelja. Kao odgovor na krizu oformljena je The Caribbean Coalition, u koju je i Baptiste ušao kao ratni lekar. Nakon završetka svoje službe, nije mogao da nađe svoje mesto u društvu sa svojim posebnim sposobnostima, pa je odlučio da se pridruži Talonima (plaćeničkoj vojsci). Kada je sahvatio da njima nije bitno koliko koletarelne štete ostavljaju za sobom, odlučuje da ih napusti, što se Talonima nije svidelo. Baptiste sada ide svetom u bekstvu od Talona, čineći dobro tamo gde je to najbitnije.

Biotic Launcher

Baptiste koristi Biotic Launcher kao svoje oružje. Ovo oružje u sebi nosi tri metka, koji nagrađuju preciznost i kontrolu trzaja sa velikom količinom štete koju nanosi. Takođe može da služi za lečenje saboraca ispaljivanjem projektila koji zaceljuju u maloj oblasti od mesta eksplodiranja.

Regenerative Burst

Aktiviranjem ove sposobnosti Baptiste šalje talas koji leči njega i njegove saborce tokom određenog vremenskog perioda.

Immortality Field

Uređaj koji sprečava da saigrači umiru, a protivnici mogu da ga unište kako bi poništili njegov efekat.

Amplification Matrix

Baptiste stvara polje koje duplira štetu i količinu lečenja projektila koji prođu kroz njega.

Exo Boots

Ako pre skoka čučne, Baptiste je u mogućnosti da skoči više nego uobičajeno.

Kako Blizzard navodi, koncept Baptista je da igračima ponudi gomilu kul sposobnosti i promeni način na koji se igraju support heroji. Iako je dostupan na live serverima, kao i za svakog novog heroja potrebno je sačekati još malo kako bi postao dostupan u ranked mečevima.

Povezane igre:

Overwatch

U jednom od mojih tekstova dao sam kritički osvrt na novi Overwatch gde sam detaljno objasnio zbog čega smatram da […]

7.4
Filip Kojić 24. May. 2016