Overwatch dobija Looking for Group

Na trenutno najnovijoj zakrpi 1.25 na javnom test serveru (PTR) u Overwatch su ubačeni Endorsements i Looking for Group alati koji će obogatiti socijalne interakcije između igrača.

Endorsement je alat čiji je cilj povećanje količine fer pleja i kažnjavanje igračeakoji se loše ponašaju prema svojim saigračima i protivnicima. Sa ovim alatom je moguće davati svojim saigračima tri različite pohvale:

  • Good Teammate – Ako je vaš saigrač dobro sarađivao sa timom
  • Shotcaller – Ovo priznanje treba dati saigraču koji je izdavanjem komandi pomogao timu da ostvari pobedu
  • Good Sportsmanship – Namenjen saigračima koji su se “sportski” i prijateljski ponašali u toku meča

Uz svaku pohvalu koju dobijete imate i endorsment poene koji se gube ako se ponašate nesportski, tj. ako dobijete zabranu pričanja/igranja. Uglavnom, poenta je konstantno se ponašati sportski kako bi vam endorsement stalno bio visok, a uz sam endorsment dobijete i 50 dodatnih XP.

Uvođenje Looking for Group (LFG) je veliki pomak za Overwatch, pošto će od sada igrači imati mogućnost da traže i prave grupe sa specifičnim kompozicijama ili popunjavati određene uloge i takođe da uz pomoć endorsement sistema blokiraju “toksične” igrače ispod određenog endorsement nivoa. Jeff Kaplan je izjavio da još uvek razmišljaju o spajanju Attack i Defense heroja u novu Damage grupu i na taj način još više uproste LFG kako bi bio što bezbolniji za korišćenje.

Za kraj vredi istaći da Symmetra najzad dobija rework, a mapa Horizon će biti rebalansirana. Kao što je na početku rečeno, sve ove promene je moguće isprobati na PTR, tako da imate mogućnost da vidite ove promene iz prve ruke.

Povezane igre:

Overwatch

U jednom od mojih tekstova dao sam kritički osvrt na novi Overwatch gde sam detaljno objasnio zbog čega smatram da […]

7.4
Filip Kojić 24. May. 2016