Otkriveni detalji 8.3 patcha za World of Warcraft

Malo manje od mesec dana pre Blizcona, Blizzard je neočekivano objavio detalje novog patcha za World of Warcraft. Patch 8.3, pod nazivom Visions of N’zoth, donosi novi raid. Nakon što je u 8.2.5 završen rat između Alijanse i Horde, pažnja se usmerava ka nedavno oslobođenom starom bogu N’zothu. Raid će se nalaziti u gradu Ny’alotha i sadržaće 12 bosova.

Jedna od najvećih novina u patchu su sigurno Titan Assaultovi, novi vid napada na teritorije Azerotha. Funkcionisaće kao Invazije u Legiji, tako da će biti aktivni samo u određenom vremenskom periodu u toku dana. Zone u kojim će se dešavati su Uldum i Vale of Eternal Blossoms. Napadi N’zotha su usmereni ka postrojenjima Titana tako da je moguće očekivati da se ove lokacije vremenom menjaju.

Horrific Visions predstavlja novi sadržaj sličan Mage Towerima iz Legije. Igrači će moći sami ili uz pratnju prijatelja da otkriju vizije o tome šta će se dogoditi ako stari bog pobedi. Za ove avanture dobiće se i novi legendarni deo opreme, ovoga puta to će biti plašt.

Patch 8.3 donosi par neočekivanih novina od kojih su i dve nove prijateljske rase: Vulpere za Hordu i Mechagnomovi za Alijansu. Vulpere su stanovnici Vol’dun zone Zandalara. Mechagnomovi su stanovnici Mechagona, izgubljenog grada kog imamo prilike da istražujemo u trenutom patchu. Za igrače koji to ne znaju, za razliku od običnih, prijateljske rase zahtevaju veliku količinu utrošenog vremena za njihovo otključavanje u vidu sakupljanja specifične reputacije ili rešavanja posebnih zadataka.

Pored ovoga, najavljena je i promena gear sistema koja bi trebala da zameni titanforging. Takođe, otključaće se novi nivoi za Heart of Azeroth ogrlicu i načini da se dalje unapređuju sposobnosti koje omogućava.

Sve ove novine ukazuju na to da Blizzard konačno hoće da promeni ili poboljša zastarele mehanike, a to je dugogodišnja želja svih igrača. Takođe, činjenica da je patch otkriven pre Blizcona ukazuje na to da će se na samom događaju posvetiti novoj ekspanziji. Očekuje se da će patch 8.3 biti dostupan na live verziji igre krajem ove ili početkom naredne godine.