Otkazana nova igra u Starcraft univerzumu

Prema glasinama koje je preneo Džejson Šrajer, Blizzard je obustavio rad na Starcraft igri iz prvog lica, koja je prethodno bila u razvoju dve godine. Tri različita izvora su potvrdila ovu priču i navode da je glavni razlog Blizzardova želja da uloži veći trud u njihove ostale igre.

Projekat koji je bio poznat pod nazivom “Ares” je bio opisan kao “Battlefield u Starcraft univerzumu”. Prema dostupnim informacijama, razvojni tim je napravio prototip u kojem igrač kao Teran marinac može da se bori protiv hordi zergova, dok je bila planirana i mogućnost igranja iz perspektive zergova. Pošto postoji tri različita izvora informacija, njihovi navodi o razvoju igre se nisu poklapali u potpunosti, ali su svi bili negativno iznenađeni kada je Blizzard odlučio da napusti projekat pre par nedelja.

Niko od zaposlenih na ovom projektu nije izgubio posao, ali im je stavljeno do znanja da Blizzard želi da se fokusira na Overwatch 2 i Diablo 4. Ovo nije prvi put da je Blizzard odustao od akcione igre u Starcraft univerzumu. Starcraft: Ghost, pucačina/šunjalica iz trećeg lica, je najavljena 2002. godine da bi 2006. razvoj ovog naslova bio prekinut. Da li će Blizzard odlučiti da u budućnosti završi neku akcionu igru u Starcraft univerzumu je pitanje koje proganja fanove, a svima koji su željno isčekivali Ghost ostaje samo nada da će jednog dana doći i taj momenat.